Boomtown: Lady Linn met Bigband in de Opera, Ertebrekers op de Kouter en in nieuwe videoclip

Lady Linn, hier met haar Big Band in de Handelsbeurs Foto: Steven Hendrix

Gent - Na Graham Nash, voor wie wat jaren op de teller staan heeft bekend van The Hollies en Crosby, Stills, Nash & Young, die op woensdag 24 juli in de Gentse Opera een intiem concert speelt, en Clement Peerens Explosition (ook op 24 juli, maar dan op de Kouter), kondigt Boomtown een aantal nieuwe namen aan. Bovenaan de lijst staat Lien De Greef die als Lady Linn & her magnificent bigband in de opera concerteert. Ze laat de blazers aanrukken op dinsdag 23 juli. Lady Linn stond gaf vorig jaar tijdens Gent Jazz al een voorsmaakje van haar nieuwe plaat Black Swan, die ze later officieel voorstelde in de Handelsbeurs. Maar nu dus in de rode pluche van de Opera.

Andere nieuwe namen voor Boomtown 2019, dat dit jaar enkel op de Kouter en in de Opera plaats vindt, en niet langer in de Handelsbeurs, zijn Flip Kowlier met zijn Ertebrekers. Die brachten na Otel heel recent de opvolger Crème uit, en speelden daarmee een paar weken geleden de balzaal van de Vooruit plat. Op donderdag 25 juli laten Kowlier, Peter Lesage en Jeffrey Bearelle  ze de Kouter dansen.

Op zaterdag 27 juli staan Marble Sounds & Isbells in de Opera met hun melancholische indie- en poprock. Diezelfde 27 juli staat ook Warhola, het project van Oliver Symons van Bazart op de affiche van Boomtown, maar dan wel op de Kouter.

Op dinsdag 23 juli, de dag dat Lady Linn in de Opera staan de Brusselse hiphoppers Stikstof op de Kouter. 

Ook vandaag laat Ertebrekers een nieuwe single uit Crème op de wereld los. U kan de clip van Shimokitazawa hier bekijken.

De concerten op de Kouter zijn gratis. Tickets voor de concerten in de Opera kunnen hier besteld worden. Boomtown 2019 heeft plaats van dinsdag 23 tot en met zaterdag 27 juli.

Door Rudy Tollenaere
AANGERADEN
Meest recent