Gaudu sprint naar ritzege, Roglic blijft leider in Romandië

© EPA-EFE

David Gaudu (Groupama-FDJ) heeft vrijdag de derde etappe in de Ronde van Romandië (WorldTour) op zijn naam geschreven. De nauwelijks 22-jarige Fransman haalde het na 180 kilometer over golvende wegen in en om Romont in een spurt met een select groepje voor de Portugees Rui Costa (UAE Emirates) en de Sloveen Primoz Roglic (Jumbo-Visma). Roglic blijft ook leider in de tussenstand.

Thomas De Gendt (Lotto Soudal) en Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick Step) waagden hun kans in de openingsfase van de wedstrijd, maar uiteindelijk vertrok een vlucht van zeven op avontuur. Andrey Amador (Movistar), 22e op 1:10 in het klassement, bleek een stoorzender voorin en liet zich dan ook al snel uitzakken. Maar ook zonder hem - en met de laat aangesloten Stalnov in plaats van de teruggevallen Albasini - kreeg de kopgroep van zes slechts een maximale voorsprong van een kleine twee minuten. Het peloton wilde zich duidelijk geen tweede dag op rij laten rollen. Roland Thalmann (Zwitserse selectie) werd als laatst overgebleven vluchter op 17 km van de aankomst gegrepen.

Thomas De Gendt waagde in de slotfase nog een uitvalspoging, maar werd snel opnieuw gegrepen. In een sprint met een klein groepje won Gaudu met sprekend gemak.

De Fransman behaalde zo zijn tweede profoverwinning, na een etappezege in de Ronde van de Ain in augustus 2017.

De vierde en voorlaatste rit brengt de renners zaterdag van Lucens naar Torgon (176 km). De aankomst ligt bovenop een col van eerste categorie (10,3 km tegen gemiddeld 6,5 procent). Zondag eindigt de Ronde van Romandië met een tijdrit van 16,85 km in en om Genève.

# Belga context ## Related picture(s) [Ronde van Romandië - Cycling - SUI - TOUR ...]

View full context on [BelgaBox]

(belga)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten