Doorbraak in onderzoek naar dood Daniël (9): hoofdverdachte met rug tegen de muur na marathonverhoor

Bron © Belga, eigen berichtgeving

Er is een doorbraak in het onderzoek naar de dood van Daniël, het negenjarig jongetje dat in het asielcentrum van Broechem levenloos werd teruggevonden. De twintigjarige verdachte Ali heeft belastende verklaringen afgelegd, een andere - vermoedelijk - negentienjarige blijft aangehouden. De drie andere verdachten worden vrijgelaten.

Na een zeven uur durend verhoor heeft Ali (20) belastende verklaringen afgelegd over zijn aandeel in de gijzeling en de moord. Hij zou ook diegene zijn die het bewuste dreigbericht via WhatsApp heeft verstuurd naar de moeder van Daniël. De andere verdachte Fahmi, die beweert dat hij zeventien is maar van wie het gerecht schat dat hij negentien is, bleef tijdens zijn verhoor vandaag ontkennen. Maar dat hij aangehouden blijft, lijkt erop te wijzen dat Ali hem vermoedelijk als medebetrokkene heeft aangeduid. De twee hoofdverdachten zouden volgens onze info de schuld op elkaar proberen af te schuiven.

Doorbraak in onderzoek naar dood Daniël (9): hoofdverdachte met rug tegen de muur na marathonverhoor
Foto: IF

In het onderzoek naar de moord op het jongetje werden oorspronkelijk vijf verdachten opgepakt. De drie anderen, mannen van 21, 24 en 34 jaar, worden vrijgelaten. Dat heeft de onderzoeksrechter vandaag beslist na verhoor door speurders van de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen. Hun vrijlating wijst erop dat de drie wellicht niet of nauwelijks betrokken zijn bij de feiten. Ze werden aangehouden omdat ze die avond zelf nog gebeld hadden met de andere twee verdachten.

De jongen van negen werd vorige week woensdag dood teruggevonden op het terrein van het opvangcentrum van Fedasil in Broechem, nadat hij al twee dagen vermist was.

LEES OOK. Vermoorde Daniel (9) was gekneveld met netten van voetbaldoel

LEES OOK. Moeder van vermoorde Daniel (9) getuigt: “Ik kwam voor hem naar Europa. Nu hij er niet meer is, wil ik hier niet blijven”

Door phu, sare
AANGERADEN
Meest recent