Emma Plasschaert vanop derde plaats naar medaillerace in Hyères

Foto: BELGA

Drie knappe resultaten stuurden wereldkampioene Emma Plasschaert naar de derde stek in de rangschikking van de wedstrijd in het Franse Hyères.

Op de vijfde dag van de Semaine Olympique Française voor de kust van het Franse Hyères boekte Emma Plasschaert (VVW Inside Outside Oostende) vrijdag drie schitterende resultaten. Ze won een race en ze werd tweemaal tweede. Hierdoor klom de Oostendse zeilster van de vierde naar de derde plaats in de tussenstand. Zaterdag neemt ze aan de medaillerace deel. Die resultaten op vrijdag zijn haar beste van de elf races in de hele week. De Hongaarse Maria Erdi en de Finse Tuula Tenkanen staan op één en twee voor aanvang van de medailerace.

Maité Carlier (WOS Oostende) boekte een 23ste, 27ste en 39ste positie. Zo eindigt ze op de twintigste plaats waarmee ze niet aan de medaillerace mag deelnemen want die is voor de top-tien voorbehouden. Met een 30ste en 45ste plaats bleef surfer Thomas Broucke (VVW Inside Outside Oostende) in de RS:X-klasse gebeiteld op de 43ste plaats.

Door Peter Rossel
  • Meest recent