Zabel klaart de klus in tweede etappe Ronde van Yorkshire

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Rick Zabel (Katusha) heeft de tweede etappe in de Ronde van Yorkshire (2.BC) op zijn naam gebracht. De Duitser toonde zich na 132 km van Barnsley naar Bedale de snelste in een sprint en vloerde de Nederlander Boy Van Poppel (Roompot) en de Brit Chris Lawless (Team Ineos). Jonas Van Genechten (Vital Concept) werd eerste landgenoot op een zevende plaats. De Nederlander Jesper Asselman (Roompot) blijft leider.

Fabien Grellier, Jake Scott, Tom Stewart en Chris McGlinchey kleurden de wedstrijd met een vroege vlucht. Na een tijdje maakten ook Robert Scott en James Fouché de oversteek. Het peloton gunde hen niet veel bonus, in de laatste 50 km was die al gezakt onder de minuut. Net daarvoor reed het peloton over het lokale circuit van het WK-parcours, van km 75 tot en met 91,5. Ideaal om de omloop al eens te ontdekken met het oog op dat WK, al hadden de vluchters er wellicht niet al te veel erg in. Finaal werden de laatste vluchters op 5 km van het eind ingerekend. De sprint werd voorbereid.

Katusha, Dimension Data en Team Ineos zetten hun treintjes op, en het was Zabel die het haalde voor Van Poppel. Voor de 25-jarige Zabel is het zijn tweede profzege, eerder won hij in 2015 een rit in de Ronde van Oostenrijk. Kris Boeckmans (Vital Concept) kwam in de laatste rechte lijn nog ten val.

# Belga context ## Related picture(s) [Ronde van Yorkshire - CYCLING - GER]

View full context on [BelgaBox]

(belga)

AANGERADEN