KMI kondigt code geel af: opvallend koud en gladde wegen

Bron © BELGA

Foto: rr

Het blijft zondag erg fris voor de tijd van het jaar. In de Ardennen vallen winterse buien, en op veel plaatsen zal het zondagnacht vriezen aan de grond. Het KMI waarschuwt dan ook voor gladde wegen. Ook de komende dagen blijft het opvallend fris.

KMI kondigt code geel af: opvallend koud en gladde wegen
Foto: KMI

Zondag blijft het koud en wisselvallig. Nieuwe buien drijven vanaf de Noordzee ons land binnen, met in de Ardennen ook winterse buien. Het KMI waarschuwt dan ook voor gladde wegen door ijsplekken deze voormiddag, vooral in het oosten van het land. Voor de provincies Limburg, Luik, Namen en Luxemburg geldt code geel tot 11 uur.

In de loop van de namiddag wordt het geleidelijk droger in het westen van het land, met maxima tot 11 graden in Vlaanderen. De wind waait matig uit noord tot noordwest, aan zee vrij krachtig met rukwinden tot 60 km/u.

Ook zondagavond en -nacht opletten

Ook zondagavond vallen er nog winterse buien over het oosten van het land. Zondagnacht wordt het tijdelijk droger en rustiger met brede opklaringen. Later op de nacht drijven er opnieuw enkele buien het noordwesten van het land binnen. De wind waait zwak uit west tot zuidwest, aan zee matig uit west.

Het wordt een koude nacht met minima tussen -3 graden op de Ardense hoogten, +2 graden in het westen van het land en +5 graden aan zee. Op veel plaatsen vriest het aan de grond, vooral in het oosten van het land blijft het dus opletten voor gladde wegen door ijsplekken.

Maandag en dinsdag vermindert de buienactiviteit maar het blijft zeer fris. Woensdag en donderdag worden erg wisselvallig met regen en buien. Ook daarna blijft er kans op buien.

Door jvh
AANGERADEN
Meest recent