Gelach om outfit van Belgische Songfestival-inzending: “Barbara Dex Award kan in eigen land blijven”

Eliot (19), de Belgische deelnemer aan het Eurovisiesongfestival in Israël, heeft zijn act gisteren voor het eerst geoefend op het podium in Tel Aviv. Vocaal klonk het allemaal nog wat onzeker, meldt de site Songfestival.be, die de repetitie live volgde. En de jonge Waalse zanger oogde ook onwennig.

dhs

Maar het meest besproken was zijn outfit: een zwart jasje met oranje motieven, gemaakt door de bekende ontwerper Walter Van Beirendonck. Songfestival.be ziet er een reddingsvest uit een vliegtuig in. “Als Eliot dit inderdaad aantrekt tijdens de eerste halve finale, kan de Barbara Dex Award weleens in eigen land blijven”, schrijven de Nederlanders van Songfestival Weblog, verwijzend naar de jaarlijkse prijs voor slechtstgeklede artiest op het Songfestival. De Barbara Dex Award is vernoemd naar de Belgische zangeres die in 1993 werd uitgelachen om haar onflatteuze, zelfgemaakte jurk.

Eliot vertegenwoordigt ons land met het popnummer Wake up, geschreven door dezelfde componist als City lights van Blanche. Daarmee werd België twee jaar geleden vierde. Ook toen was er na de eerste repetitie veel kritiek op de stem, présence en outfit van Blanche. De eerste halve finale, waaraan België meedoet, vindt volgende week dinsdag plaats.

LEES OOK