Meghan Markle is bevallen van gezonde jongen

De Amerikaanse Meghan Markle is deze ochtend om 5.26 uur bevallen van een jongen. Dat staat te lezen op de Instagrampagina van het koppel.

De Britse prins Harry en Meghan Markle zijn ouders geworden van hun eerste kindje, een zoon. Dat meldt prins Harry zelf op de Instagrampagina Sussex Royal. “De hertogin en de baby zijn gezond en wel. Het koppel dankt het publiek voor hun gedeelde enthousiasme en steun tijdens deze heel bijzondere tijd in hun levens.” In de mededeling staat ook dat de jongen 3.2 kilogram weegt en dat in de volgende dagen meer details over het kindje zullen volgen.

De hertogin van Sussex kreeg vanochtend haar eerste weeën. In Windsor worden al vlaggen van Groot-Brittannië uitgehangen om de heuglijke gebeurtenis te vieren.

LEES OOK. Dolgelukkige prins Harry: “Ik ben zo trots op mijn vrouw”

 

 

Buckingham Palace had eerder op de dag een bericht rondgestuurd dat de baby elk moment kon geboren worden. “De bevalling van de hertogin is vanmorgen in de vroege uren gestart. De hertog van Sussex was aan de zijde van Hare Koninklijke Hoogheid”, stond daarin te lezen. Buckingham Palace voegde toe dat weldra een nieuwe aankondiging volgt.

 

 

Meghan Markle is bevallen van gezonde jongen
Foto: AFP

Eerder vandaag werd al gespeculeerd dat de baby er op elk moment kon komen. Het paleis liet immers weten dat prins Harry zijn geplande trip naar Nederland van deze week zal inkorten.

LEES OOK. Prins Harry kort trip naar Nederland deze week onverwacht in

Dan toch geen meisje

Meghan Markle en prins Harry lieten op maandag 15 oktober weten dat ze een eerste kindje verwachtten, op de eerste dag van hun Nieuw-Zeelandse tour. Vanaf dat moment wordt gegist naar de bevallingsdatum van de voormalige actrice. In januari verklapte ze zich aan een fan door te zeggen dat ze op dat moment zes maanden zwanger was. Een klein rekensommetje leerde dat ze haar kindje ergens eind april of begin mei op de wereld zou zetten.

Als het kindje geboren is, zal de baby het achtste achterkleinkind van de Queen zijn en zevende in lijn van de troon. Volgens de bookmakers verwachtten de prins en Meghan Markle een meisje en zouden ze hun dochter de naam Diana meegeven.

LEES OOK. “Meghan Markle zal haar baby niet meteen aan de wereld tonen”

 

bekijk ook

 

Spontane prins Harry brengt hoogzwangere Meghan aan het blozen

Harry grapt over zwangerschap Meghan tijdens bezoek aan school

Door vwh