Opnieuw iets zachter, rest van de week blijft kwakkelen

Bron © BELGA

Foto: shutterstock

Dinsdagnamiddag wisselen wolkenvelden af met opklaringen. Links of rechts kan er een buitje vallen. Het kwik stijgt tot 8 à 12 graden ten zuiden van Samber en Maas en tot 12 à 14 graden elders. ’s Avonds en ’s nachts wordt het zwaarbewolkt en naar de ochtend toe gaat het op veel plaatsen regenen vanaf het zuidwesten. De minima liggen tussen 3 graden in de Hoge Venen en 5 à 7 graden in Vlaanderen, meldt het KMI.

Woensdag is het zwaarbewolkt met regen. Na de middag wordt het vanuit het westen droger met brede opklaringen, maar er kunnen ook nog stevige buien tot ontwikkeling komen, die lokaal kunnen gepaard gaan met onweer. De maxima liggen tussen 9 en 16 graden, met kans op rukwinden tussen 50 en 60 kilometer per uur. Tijdens de nacht van woensdag op donderdag is het wisselend bewolkt met soms buien. Na een drogere periode bereikt een nieuwe actieve buienzone ons land op het einde van de nacht. De minima liggen tussen 6 en 10 graden.

Donderdag is het wisselvallig met perioden met regen of buien. Plaatselijk kunnen de buien vergezeld zijn van een donderslag. De maxima schommelen tussen 10 graden op de Hoge Venen en 16 graden in Vlaanderen. Opnieuw zijn rukwinden mogelijk tot 50 kilometer per uur.

Vrijdag wordt het droger met opklaringen en wolkenvelden, maar plaatselijk blijft een buitje mogelijk. De maxima schommelen tussen 13 en 15 graden.

Zaterdag is het eerst zwaarbewolkt met soms matige regen. Vanaf de middag wordt het droger vanuit het westen en verschijnen er opklaringen. Vooral in het oosten van het land blijven er buien mogelijk. De maxima schommelen tussen 9 en 13 graden. Zondag begint met brede opklaringen. In de loop van de dag worden er stapelwolken gevormd maar het blijft op de meeste plaatsen droog. De maxima schommelen tussen 9 en 14 graden.