Acteur na gedwongen vertrek uit ‘Thuis’: “Ik heb echt afgezien en was enorm teleurgesteld in sommige mensen”

Bron © Dag Allemaal

Foto: © VRT Liesbeth Verhulst

Dat Frank Van Erum gedwongen afscheid moest nemen van zijn personage Renzo in ‘Thuis’, heeft een tijdlang zwaar op zijn maag gelegen, zo verklaart de 41-jarige acteur in Dag Allemaal. “Ik zou een terugkeer zeker nog overwegen, maar die beslissing ligt niet bij mij, hé.”

De acteur mist de set van ‘Thuis’. “Niet alleen Renzo, maar ook alle collega’s. Ik heb echt afgezien van mijn ontslag en was ook teleurgesteld in sommige mensen. Op de set waren de contacten heel intens. Je ziet elkaar immers op bijna dagelijkse basis en hebt tussen de opnames door veel tijd om met elkaar te praten. Je bouwt zo’n sterke band op dat je elkaars problemen bespreekt. En dan hoor je ze ineens niet meer. Ik was daar echt niet goed van. Uit het oog, uit het hart. Dat dacht ik, ja.”

Intussen beseft Van Erum dat de ontgoocheling onterecht was. “Intussen weet ik dat die band er nog altijd is als ik die collega’s terugzie. Vriendschap laat zich niet meten aan de hoeveelheid tijd die je met elkaar doorbrengt, maar aan de intensiteit van de relatie.”

Door mtm