Vrachtwagen vol aarde kantelt op E19, ook botsing in andere richting: “Het verkeer staat er letterlijk stil”

Bron © BELGA
Zemst -

Een vrachtwagen geladen met aarde is dinsdag kort voor de middag gekanteld op de E19 ter hoogte van Zemst, in de richting van Antwerpen. Dat heeft zware verkeershinder tot gevolg. Het verkeer richting Antwerpen stond rond 11.15 uur stil vanaf Vilvoorde, dat is over een lengte van zeven kilometer.

De gekantelde vrachtwagen verspert twee rijstroken en een groot deel van de lading is op de weg verspreid geraakt. “De file achter dat ongeval heeft intussen de Grote Ring bereikt”, aldus Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

“Zal nog uren duren”

“Het verkeer staat er letterlijk stil”, aldus Bruyninckx. “De E19 is absoluut te mijden. We geven automobilisten die van Brussel naar Antwerpen moeten de raad om de A12 te gebruiken. Het zal vermoedelijk nog uren duren eer het verkeer op de E19 er hoogte van Zemst weer vlot zal verlopen: er moet worden getakeld, de rijweg moet worden schoongemaakt en de vangrail van de middenberm is beschadigd en zal ook vervangen moeten worden.”

 

 

Ook file in andere richting

Sinds 11.30 uur is er ook een file ontstaan in de andere richting, naar Brussel toe, na een botsing van een vrachtwagen en een bestelwagen. “Het betekent dat het verkeer in beide richtingen nu nog maar één rijstrook van de drie ter beschikking heeft”, zegt Bruyninckx. “Het verkeer op de E19 zal nog voor een groot deel van de dag zware hinder blijven ondervinden van die incidenten.”

AANGERADEN