Vrienden brengen ode aan Christophe Lambrecht: “Hij heeft mij getoond dat je van iets donkers ook iets extreem licht kan maken”

© BDW

Acteur Tom Van Dyck haalde dinsdagochtend op radiozender Studio Brussel herinneringen op aan zijn goede vriend Christophe Lambrecht, die zondag onverwacht overleed aan hartfalen. Ook ex-collega Linde Merckpoel nam met tranen in de ogen afscheid van Lambrecht: “Christophe heeft mij getoond dat je van iets donkers ook iets extreem lichts kan maken.”

lla

LEES OOK. Wat doe je als ‘de lijm’ uit je team wegvalt? “Er is te weinig aandacht voor rouwende collega’s”

In het ochtendprogramma van Michèle Cuvelier op radiozender Studio Brussel werden volop herinneringen opgehaald aan collega Christophe Lambrecht, die afgelopen weekend onverwacht overleed op 48-jarige leeftijd. “Ik kon mij een leven zonder Christophe niet inbeelden”, zegt Van Dyck op Studio Brussel. “Van mijn geboorte is er in mijn leven een begrip, namelijk Christophe. Ik kan niet spreken van voor en na Christophe, ik kan alleen spreken van na Christophe. En dat is verschrikkelijk.”

De acteur vindt het jammer dat Lambrecht de vele mooie woorden over hem niet kan horen. “Het is zo jammer dat hij niet weet hoe geliefd hij was. Hij zou zo verlegen worden. Hij was veel te bescheiden, veel te goed. In alle opzichten een ongelooflijk schone mens.”

© ISOPIX

Bakker

Ook Linde Merckpoel, tot voor kort radiopresentatrice bij Studio Brussel, nam afscheid van Lambrecht. “Ik heb ook het enorme geluk gehad dat Christophe mijn vriend was. Een van de besten. Een van het type, en dat zegt genoeg, dat op een morgen opeens voor je deur staat omdat hij passeerde op weg naar de bakker. En dan dronken we bij ons thuis in de keuken een koffie. Een paar van onze belangrijkste gesprekken voerden we daar, in de keuken.”

Christophe beschikte over een gave. “We hebben veel gelachen, maar ook veel gehuild, want het ging niet altijd ‘oppietoppie’. Het was soms donker. Maar Christophe heeft mij - en velen met mij - op een magistrale manier getoond dat je van iets donkers ook iets extreem licht kan maken.”