TIPS. Proeven met een lepel en van Melo Cakes met een extra laagje

Foto: *

Elke week tippen lifestyleredactrices Tinnie en Hanne trends, places to be en de leukste hebbedingen.

In Mediterraanse sferen

 

Beautymerk Moroccanoil is reeds bekend van de haarproducten met arganolie, maar lanceert nu ook een complete lijn verzorgingsproducten voor het hele lichaam. De collectie omvat onder meer een melk waarvan je lichaam subtiel gaat glanzen en een hydraterende lotion. Ook aan douchegel, een zeepje en handcrème met de typische, zachte geur die je meteen aan een Mediterraanse vakantie doen denken werd gedacht. Vanaf 12 euro (voor de zeep).

www.moroccanoil.com

Lekker met een lepel

 

Vergeet mes en vork. Op de food market Spoonilicious, georganiseerd door het VLAM, draait alles rond proeven van lekkers… met een lepel. Wie op donderdag 9 mei naar de Leuvense Hal 5 (van 15 tot 21 uur) gaat, krijgt en gouden lepeltje. Daarmee proef je van hapjes en gerechten van bekende chefs, onder wie Sandra Bekkari, Loïc Van Impe en Dagny Ros Asmundsdottir. Zij hebben bijzondere aandacht voor zuivel, en hoe je dat integreert in je voedingspatroon. Tijdens het evenement geniet je ook van een streepje muziek. Gratis toegang, tenzij je het gouden lepeltje wil houden. Dan betaal je 5 euro.

www.hal5.be

Om van te snoepen

 

De Belgische chocolatier Pierre Marcolini houdt van Melo Cakes. En jij misschien ook? Hij maakte een luxueus eerbetoon aan dit nostalgische snoepje in 2017, maar nu gaat hij met zijn Melove Cake nog een stapje verder. De snoepjes krijgen een pralinélaag in plaats van het traditionele koekje. En er zijn acht nieuwe smaken beschikbaar, waaronder framboos met witte chocolade. Klaar om je tanden erin te zetten? Of om op zondag 12 mei cadeau te doen aan mama? Voor een doosje met acht stuks betaal je 19,90 euro.


eu.marcolini.com

Design voor een prikje

 

Liefhebbers van desingmeubelen kunnen vanaf 24 mei tot 24 juni naar Casteelken, een woonwinkel in Oostkamp en Rumbeke. Er moet plaatsgemaakt worden voor nieuwe stukken, en daarom moeten de oude de deur uit. Je vindt er designklassiekers van Knoll, Moroso, Vitra, HAY, Minotti… aan sterk verminderde prijzen.


casteelken.be

 

 

Door hvw