Vandaag maakt de wereld kennis met de royal baby: dit kunnen we verwachten

De voorbije negen maanden werd reikhalzend uitgekeken naar het moment waarop de Britse prins Harry en Meghan Markle hun kindje aan de wereld zullen tonen. En dat is vandaag, op woensdag 8 mei. Een overzicht van alle details die de media al weten van de voorstelling van hun zoontje.

Op maandag 6 mei kwam een dolgelukkige prins Harry voor Windsor Castle de wereldpers toespreken. Hij kondigde aan dat Meghan Markle die ochtend bij zonsopgang was bevallen van een gezonde jongen. Hij voegde er ook aan toe dat ze hun kind over “een tweetal dagen” zouden tonen. Een klein rekensommetje leert dat we de zogenoemde baby Sussex woensdag zullen zien. Een uur werd niet meegedeeld, maar de media gokken dat de voorstelling ergens in de namiddag zal plaatsvinden.

Wie mag erbij zijn?

Vandaag maakt de wereld kennis met de royal baby: dit kunnen we verwachten
Gayle King, onderweg naar de baby shower van Meghan Markle in New York Foto: ISOPIX

The Sun schrijft dat die eerste kennismaking op de site in Windsor geen mediacircus zal worden. Er is een klein aantal van de Britse media, waaronder de BBC en ITV, uitgenodigd. Opvallend is dat er ook Amerikaanse pers aanwezig zal zijn. Eén televisiezender, namelijk het netwerk CBS, mag het moment live aanschouwen.

Dat is verrassend, maar anderzijds ook logisch te verklaren. Traditioneel worden alleen Britse journalisten uitgenodigd om de Britse belastingbetalers die de monarchie financieren te ‘vertegenwoordigen’. Maar de ochtendshow van het Amerikaanse netwerk wordt verzorgd door Gayle King en zij is een heel goede vriendin van Meghan Markle. Ze was in februari ook aanwezig op de baby shower van de hertogin in New York.

Ongenoegen

Het feit dat er maar een select clubje welkom is, is voor sommige omroepen en kranten een klap in het gezicht. Vooral Commonwealth-omroepen vinden het niet kunnen. En in landen als Australië, Canada en Nieuw-Zeeland, waar de koningin nog steeds staatshoofd is, werd het besluit niet goed ontvangen. Toch zal iedereen kunnen meegenieten van de prille gezinsmomenten. “Er is een internationale cameraman bijgekomen en het camerastandpunt om de baby te filmen hebben de royals zelf geselecteerd. Er komen ook foto’s en die zullen beschikbaar zijn voor alle media”, zegt een koninklijke bron in The Daily Mail.

Krijgen we ook een naam?

De pers en fans van het Britse koningshuis hopen dat de aankondiging van de babynaam gepaard zal gaan met zijn voorstelling, maar echt zeker is dat nog niet. Op maandag was er nog geen naam gekozen. Prins Harry zei zelf dat ze nog enkele dagen extra tijd hadden om erover na te denken omdat Meghan Markle een paar dagen over haar uitgerekende bevallingsdatum heen mama is geworden.

 

bekijk ook

Meghan Markle: hoe de actrice hertogin werd, en nu mama van een zoon is geworden

 

Prins William heeft opvallende boodschap voor Harry na geboorte zoon: “Welkom in de wereld van het slaaptekort”

 

Prins Harry kondigt geboorte zoontje aan

 

Door vwh