Manou Kersting en Peter Thyssen maken cast ‘Daens’ compleet

© Studio 100

Manou Kersting en Peter Thyssen vervoegen de cast van de Studio 100-musical ‘Daens’, die volgend jaar te zien zal zijn. De voorstelling moet, onder meer dankzij de inzet van paarden, nog spectaculairder worden dan ‘40-45’.

guvv

Manou Kersting (57) speelt de rol van de boze opzichter Schmitt, Peter Thyssen (54) wordt de kruiperige priester Ponnet. Woensdag maakten ze tijdens een opname van een spot voor Daens kennis met de andere castleden Peter Van De Velde (Daens), Jo De Meyere (Mgr. Stillemans), Jelle Cleymans (Jan), Free Soufriau (Nette), Jan Schepens (de broer van Daens) en de andere acteurs.

© Studio 100

“Dit is een rol waarin ik me helemaal kan smijten. Als kind was ik vier jaar misdienaar, dus voor mij is het bijzonder dat ik nu een priester speel”, glunderde Peter Thyssen. De meedogenloze Schmitt is dan weer een kolfje naar de hand van Manou Kersting: “Het was een verrassing om gevraagd te worden voor deze musical, die ik nog niet eerder zag. Maar ik heb er enorm veel zin in om deze slechterik te spelen in een voorstelling met een thema dat blijft aanspreken.”

Peter Van De Velde, die Schmitt speelde in de eerste versie van Daens, is alvast blij met zijn opvolger. “Wat een acteur, hij zal een geweldige Schmitt zijn. Ik heb hem al gewaarschuwd. Als deze musical binnen tien jaar terugkeert, zal hij doorschuiven naar Daens en tegen die tijd speel ik wellicht de rol van Jo De Meyere”, lacht Van De Velde.

© rr

De musical Daens is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1992 van Stijn Coninx. Hij situeert zijn epos over recht en onrecht, over leven en dood, in het Aalst van 1900. De arbeidersklasse leidt er een rauw en uitzichtloos leven, maar krijgt met priester Daens een voorvechter.

Daens is vanaf 22 februari 2020 te zien in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. Alle info via www.daens.be

Aangeboden door onze partners

Lees ook