Zoon van prins Harry en Meghan Markle heet Archie

Foto: Photo News

De naam van de nieuwe royal baby is bekend. De zoon van prins Harry en Meghan Markle heet voluit Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

Een paar uur nadat de hertog en de hertogin van Sussex hun pasgeboren zoon aan de wereld voorstelden, volgde via hun persoonlijke Instagrampagina een aankondiging van de naam. De jongen heet voluit Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Waarom voor deze naam werd gekozen is nog onduidelijk. Koninklijke bronnen zeggen in de Britse pers dat “het sterk onafhankelijke koppel de naam wellicht gewoon graag hoorde en wilde breken met de traditie door deze onverwachte naam te kiezen.”

Bij de aankondiging van de ongebruikelijke naam hoort een hartverwarmende zwart-witfoto waarop de Queen haar achtste achterkleinzoon glimlachend aankijkt. Meghan Markle houdt haar zoontje vast en wordt geflankeerd door haar mama Doria Ragland. Papa prins Harry staat wat verderop, naast prins Philip. The Daily Mail meldt dat de jongen geen koninklijke titel zal krijgen zoals zijn neven en nichtjes en gewoon mag aangesproken worden met ‘Master’. De titel Earl of Dumbarton wordt - in tegenstelling tot de verwachtingen - nog niet ingevuld.

LEES OOK. Waarom Harry en Meghan zo lang de naam verzwegen

Deze naam zagen de bookmakers niet meteen aankomen. De top tien met jongensnamen werd aangevoerd door James, Alexander en Arthur. Toen bleek dat Meghan Markle maandag beviel van een zoontje in plaats van een meisje, kwam de naam Spencer binnen als favoriet. De reden? Fans dachten dat er een ode zou gebracht worden aan wijlen prinses Diana met haar familienaam. Bij de meisjesnamen stonden Diana en Victoria op kop. Alice en Isabella deelden een derde plaats.

 

 

 

bekijk ook

 

Prins Harry en Meghan Markle tonen hun baby aan de wereld

Prins Harry kondigt geboorte zoontje aan

Door vwh