Star Wars, Marvel, Avatar en Frozen: vervolgfilms troef bij nieuwe plannen Disney

Foto: Disney

Disney heeft zijn voorlopige filmplannen tot 2027 bekendgemaakt en trekt daarbij volop de kaart van franchises. Fans van ‘Star Wars’, ‘Avatar’, ‘Frozen’, ‘X-men’ en vooral ‘Marvel’ mogen zich al in de handen wrijven. Met dank aan de recente overname van 20th Century Fox.

Drie nieuwe Star Wars-films, vier nieuwe Avatar-films en liefst acht Marvel-films, die nog geen titel kregen om geen geheimen prijs te geven. Het zijn maar vijftien van de 63 films die Disney op het publiek wil loslaten in de komende acht jaar. Een voorlopige lijst.

Naast de gebruikelijke animatiefilms zoals Toy Story 4, zet het Amerikaanse filmbedrijf volop in op de franchises in zijn portefeuille, die sinds de overname van Fox dikker is geworden. Disney kan daardoor nu ook uitpakken met X-men, Avatar en Kingsman. En op 22 november komt het langverwachte vervolg van hun eigen succesvolste franchise in de zalen: Frozen 2. Frozen (2013) bracht liefst 1,29 miljard dollar op en ook de laatste Marvel-film Avengers: Endgame breekt records. Geen wonder dus dat het bedrijf erop inzet.

Avatar, de kerstfilm

Disney blijft voorts doorgaan op de trend van de liveaction, waarbij de animatiestudio wordt ingeruild voor de echte wereld. Eerder deed het bedrijf dat al met The jungle book, Dumbo en de Winnie The Pooh-film Christopher Robin. Dit jaar verschijnen Aladdin en The lion king. Volgend jaar komen er nog eens drie liveactions uit, waaronder Mulan en Cruella. In 2021 en 2022 belooft Disney er telkens nog eens vier, maar de titels zijn nog niet bekend.

Star Wars, Marvel, Avatar en Frozen: vervolgfilms troef bij nieuwe plannen Disney
De langverwachte tweede Avatar-film komt er op 17 december 2021. Foto: ISOPIX

Ten slotte hebben opvolgers van Avatar hun releasedata gekregen en daarbij heeft het bedrijf bevestigd dat de reeks al zeker doorgaat tot en met een vijfde film. Het lijkt erop dat Disney hoopt dat de reeks een kerstkaskraker wordt. Avatar 2 komt er op 17 december 2021, de volgende komt er twee jaar later op 22 december, Avatar 4 zou op kerstdag 2025 in de bioscoop verschijnen en nummer vijf vanaf 17 december 2027.

Door Eva De Poorter