De leukste bestemmingen met mama voor Moederdag

© Shutterstock

Wil je mama dit jaar eens verrassen met iets anders dan een boeketje bloemen of een aardbeientaart? Kies dan voor reisje naar het Balatonmeer in Hongarije of de IJslandse gletsjers. De Amerikaanse reiswebsite Travel & Leisure heeft enkele bestemmingen op een rijtje gezet die Moederdag nog net dat tikkeltje specialer maken.

lla

Balatonmeer in Hongarije

© Shutterstock

Het grootste meer van Hongarije, en zelfs van Midden-Europa, wordt vaak de zee van Hongarije genoemd. Dagelijks dobberen tientallen zeilbootjes op het kalme water en in de zomer worden er zwemwedstrijden georganiseerd. Maar ook het vele groen langs het meer heeft mama heel wat te bieden: van lokale wijnboeren met (gratis) proeverijen tot luxueuze resorts waar je meteen al je zorgen vergeet.

New York

© Shutterstock

Mag het wat verder zijn? Dan is New York een goede keuze. De stad die nooit slaapt, heeft voor elk wat wils. Kunstliefhebbers kunnen een bezoekje brengen aan het Metropolitan Museum of Art, kortweg het MET, of Guggenheim. Wie meer wil genieten van het uitgestrekte karakter van de stad kan zich een weg naar boven banen op de Empire State building of boek voor tweehonderd dollar (ongeveer 178 euro) een helikoptervlucht boven de stad.

IJsland

© Shutterstock

Avontuurlijke mama’s die wel houden van een flinke wandeling kunnen zich uitleven in IJsland. Wandel van gletsjer naar gletsjer en hou halt bij een van de vele watervallen. Bezoek de hoofdstad Reykjavik en ga naar Harpa, een modern concertgebouw waar je ook een hapje kan eten. Sluit de dag af in de Blue Lagoon, een geothermische spa met opvallend blauw water en gratis gezichtsmaskertjes.

Amalfikust in Italië

© Shutterstock

Bella Italia is nooit een slecht idee. De Amalfikust, je weet wel van op de postkaartjes, staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en lijkt wel een kunstwerkje. Kronkelende paadjes tussen de eeuwenoude huisjes en met op elke hoek een uitstekende wijnbar, wat hebben moeder, dochter en zoon meer nodig op vakantie?

Bora Bora

© Shutterstock

Van het eeuwenoude Italië naar Bora Bora in de Stille Oceaan. Het eiland, dat samen met een aantal anderen behoort tot Frans Polynesië, is een van de favoriete bestemmingen van net getrouwde stelletjes maar ook mama’s en hun kroost zijn er meer dan welkom om te genieten van het azuurblauwe water en de parelwitte stranden. Het enige nadeel? Je neemt maar beter wat extra franken mee want het leven is er allesbehalve goedkoop.

LEES OOK