Rigoberto Uran staat na sleutelbeenbreuk voor comeback: “Opnieuw regelmatig trainen”

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Twee maanden nadat hij in Parijs-Nice een sleutelbeenbreuk opliep, kan Rigoberto Uran opnieuw pijnvrij trainen. De Colombiaan hoopt binnenkort zijn comeback in het peloton te maken, zegt hij donderdag op de website van EF Education First.

“Het gaat goed met de schouder. Ik heb geen pijn. Ik had eigenlijk meer last van mijn rug dan van de schouder, maar daar gaat het nu ook goed mee. Ik kan opnieuw regelmatig trainen. Drie weken geleden kon ik met de fiets weer de baan op”, legt Uran uit.

De 32-jarige Colombiaan bereidt zich momenteel in eigen land voor op een terugkeer in het peloton. “Ik train hier in Colombia in de bergen, ik werk op hoogte. Ik kijk er echt naar uit om weer te racen. Dit jaar had ik nog maar weinig competitie. Ik kan niet wachten om aan te sluiten bij het team.”

Uran viel op 11 maart tijdens de tweede etappe van Parijs-Nice. Daarvoor had hij alleen de Ronde van Colombia in de benen.

De ploegmaat van Sep Vanmarcke is geen veelwinnaar maar stond wel al op het podium van onder meer de Tour (tweede in 2017) en Giro (tweede in 2013 en 2014).

AANGERADEN