Abonnee worden? Kies je leesformule

11/05/2019 - Economie
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

De wielerploeg heeft er duidelijk een beter voorjaar opzitten dan de hoofdsponsor.  deceuninck-quickstep

Deceuninck rijdt lek in Turkije

Het aandeel van de West-Vlaamse producent van pvc-raamprofielen Deceuninck is vrijdag fors lager geopend op de beurs van Brussel. Het aandeel moest een verlies van 7 procent incasseren, nadat het bedrijf donderdag nabeurs een omzetdaling in Turkije had bekendgemaakt. Tegen de middag was het verlies al opgelopen tot ruim 10 procent. Meteen de grootste koersval sinds juli 2014. Bij het sluiten van de beurs stond het aandeel op 1,94 euro, een verlies van 9,95 procent.

De Turkse dochter van Deceuninck boekte in het eerste kwartaal een omzet van 35,2 miljoen euro, liefst 30 procent minder dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Dat was wel een “uitzonderlijk sterk” kwartaal, zo onderstreepte Deceuninck. De omzetdaling ligt volgens het management in lijn met “de algemene vertraging van de Turkse economie” en de moeilijke politieke situatie. Het feit dat de lokale verkiezingen in Istanbul moeten worden overgedaan, verhoogt de onzekerheid en maakt de timing van het herstel minder voorspelbaar, klinkt het nog. Deceuninck benadrukt dat het in Turkije wel marktaandeel wint en dat de markt op lange termijn zeker potentieel blijft bieden.

In de andere regio’s (Europa, Noord-Amerika en de opkomende markten) ontwikkelen de activiteiten van Deceuninck zich zoals verwacht. (krs, blg)

Nu in het nieuws