Thierry Neuville heeft medische bijstand nodig na zware crash in Chili, maar komt er wonderwel vanaf zonder letsels

Thierry Neuville is zaterdag zwaar gecrasht in de Rally van Chili. In de achtste rit ging het fout voor onze landgenoot, die met zijn Hyundai overkop ging. De Belg had medische bijstand nodig en werd afgevoerd naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. Volgens onze info was dat niet het geval voor co-piloot Gilsoul. Later op de middag deelde het team van Neuville mee dat de rijder geen breuken of een zware blessure opliep. Hij komt wel niet meer in actie dit weekend.

Op het moment van de crash stond Neuville, de WK-leider, derde in de tussenstand, nadat hij de zevende rit nog had gewonnen. De race werd even onderbroken om hulp te bieden aan de gecrashte rijder. De entourage van Neuville stuurde meteen een tweet de wereld in. “Bedankt voor alle berichten. Thierry wordt momenteel onderzocht. Zodra er meer nieuws is, geven we jullie een update.” Die update kwam er iets na half 6: Neuville kwam er wonderwel vanaf zonder noemenswaardige.

Sébastien Loeb, ploegmaat van Neuville, zette in die achtste rit de snelste tijd op de tabellen, voor Latvala (0.2 seconden) en Tänak (1.2 sec). De Est Ott Tänak (Toyota) blijft comfortabel aan de leiding na de tweede dag van de rally van Chili, de zesde manche in het WRC-kampioenschap. Hij telt 30.3 seconden voorsprong op de Fransman Sébastien Ogier (Citroën).
De Fransman Sébastien Loeb (Hyundai) wist op te klimmen naar de derde plaats, op 5.1 van Ogier en 35.4 van Tänak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Door rahe
  • AANGERADEN