Djokovic ontneemt Thiem derde opeenvolgende finale en staat in eindstrijd van ATP Madrid

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Novak Djokovic (ATP 1) heeft zich zaterdag als eerste geplaatst voor de finale van het Masters 1.000-tennistoernooi in Madrid (gravel/6.536.160 euro). Het Servische topreekshoofd nam in zijn halve finale in twee sets de maat van de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP 5).

In een titanenstrijd trok de 31-jarige Djokovic na 2 uur en 22 minuten het laken naar zich toe. De setstanden waren 7-6 (7/2) en 7-6 (7/4). Tegen gravelspecialist Thiem moest ‘Nole’ zowel in de eerste als de tweede set een vroege break ongedaan maken, maar in de beslissende tiebreaks toonde Djokovic zich telkens heel solide. De Oostenrijker ziet zo zijn derde opeenvolgende finale in de Spaanse hoofdstad aan zich voorbijgaan.

Djokovic, die vijftien grandslams op zijn erelijst heeft staan, staat voor de derde keer in de finale in Madrid. In 2011 en 2016 pakte hij de eindzege. De tegenstander zondag wordt gravelkoning Rafael Nadal (ATP 2) of het Griekse toptalent Stefanos Tsitsipas (ATP 9).

Bertens ontzegt Halep titel en eerste plaats op WTA-ranking

Kiki Bertens (WTA 7) heeft zaterdag het WTA-toernooi in het Spaanse Madrid (gravel/7.021.128 euro) aan haar palmares toegevoegd. Maandag klimt ze naar de vierde plaats op de nieuwe WTA-ranking.

De 27-jarige Nederlandse haalde het in de finale in twee sets van de eveneens 27-jarige Roemeense Simona Halep (WTA 3): tweemaal 6-4 na 1 uur en 28 minuten. Voor Bertens is het de negende WTA-titel, de tweede dit jaar na Sint-Petersburg. Vorig jaar verloor Bertens de finale in Madrid van Petra Kvitova, die ze in deze editie in de kwartfinales uitschakelde.

De nederlaag in de finale is een streep door de rekening van Halep, die binnenkort haar titel op Roland Garros verdedigt. Mits een zege zou ze maandag de Japanse Naomi Osaka van de troon stoten op de wereldranglijst. De Roemeense won eerder het toernooi in Madrid in 2016 en 2017.

Djokovic ontneemt Thiem derde opeenvolgende finale en staat in eindstrijd van ATP Madrid
Foto: AFP
Door belga
  • Meest recent