Geen extra verkeershinder op E40 vanuit Leuven door versmalde rijstroken

Bron © BELGA

Foto: 2019 Google

Automobilisten die vanaf maandag Brussel binnenrijden via de E40 komende van Leuven, hebben minder rijstroken ter beschikking. Omstreeks 7 uur bracht de gewijzigde verkeerssituatie alvast geen extra hinder met zich mee, zo is vernomen van Brussel Mobiliteit.

Wie richting Montgomery of centrum wil, moet vroeger voorsorteren naar één rijstrook. Rechts zullen de wegmarkeringen vandaag of ten laatste morgen worden aangebracht.

De drie monden van de tunnels van de E40 richting Montgomery, centrum en Meiser zijn na de renovatie verkleind en bieden nu nog slechts toegang aan één rijstrook. Een vierde rijstrook slaat af richting de Reyerssite en de Kolonel Bourglaan. Het trechtereffect moet zo verzacht worden. De versmalling was eerder aangekondigd en komt er nu de werf aan de Reyerstunnel richting Montgomery afgewerkt is.

“Op deze manier wordt het veel leefbaarder en wordt de doorstroming verbeterd. Hoe dichter bij de binnenstad, hoe trager het zal gaan, maar dat maakt het verkeer net vlotter”, zei Mathias Dobbels, woordvoerder van minister Smet, eerder al.

LEES OOK. E40 wordt ‘stadsboulevard’: twee rijstroken minder en van 120 naar 50 km per uur

AANGERADEN
Meest recent