Hooggespannen verwachtingen voor interviews en eerste beelden van docu over Michael Schumacher deze week

Bron © Daily Mail

Michael Schumacher met zijn vrouw Corrinna Foto: EPA

De fans van Michael Schumacher koesteren hooggespannen verwachtingen voor de documentaire over hun held, die eind dit jaar zal verschijnen. Deze week worden echter al de eerste beelden verwacht en zorgt een mogelijk publiek optreden van zijn vrouw Corinna en vader Rolf voor de nodige opwinding.

De film, simpelweg getiteld “Schumacher”, komt pas in december uit in de bioscopen maar deze week worden op het festival van Cannes normaal de eerste beelden gelost in de première van de trailer. Er wordt ook aangenomen dat zijn vrouw Corinna en zijn vader Rolf er voor het eerst sinds lang in het openbaar zullen verschijnen en enkele (exclusieve) interviews zullen geven.

Schumacher zelf is niet meer in het openbaar gezien sinds zijn ski-ongeluk in 2013. Corinna waakt angstvallig over het privé-leven van de voormalige Formule 1-piloot. Er zijn dan ook amper details bekend over de gezondheidstoestand van Schumacher, die na dat ongeluk in een diepe coma belandde.

“De vele facetten tonen van een uitzonderlijke man”

De aanleiding van de film is de 50e verjaardag van Schumacher (eerder dit jaar in januari) en het 25-jarig jubileum van zijn eerste wereldtitel in 1994. Er worden dan ook geen recente beelden verwacht van de centrale held maar wel nooit eerder vertoonde archiefbeelden van de familie Schumacher, met commentaar van onder meer vrouw Corinna en vader Rolf.

“De film zal niet alleen een uitzonderlijke carrière portretteren maar zal ook de vele facetten tonen van een uitzonderlijke man”, aldus filmmakers Michael Wech en Hanns-Bruno Kammertöns. “Een meedogenloze en gedurfde Formule 1-coureur maar ook een ambitieuze sportman, een volleerde mechanieker met een unieke technische flair, een betrouwbare teamspeler en een liefhebbende familieman. We zijn erg blij met het vertrouwen dat de familie en het management van Michael Schumacher ons hebben getoond. Zonder hun steun zou deze film niet mogelijk zijn geweest.”

Door vml
  • Meest recent