Dochter Peter Van de Veire nieuw gezicht van Wel Jong Niet Hetero

Bron © Wel Jong Niet Hetero

Jitske Van de Veire (links) is samen met Senne Misplon en Naomi van Hauwermeiren de nieuwe woordvoerder van Wel Jong Niet Hetero. Foto: Wel Jong Niet Hetero

Jitske Van de Veire (25), de oudste dochter van radiopresentator Peter Van de Veire (47), is de nieuwe woordvoerder van holebivereniging Wel Jong Niet Hetero. Samen met twee andere jonge holebi’s leent ze haar gezicht aan de jongerenorganisatie om genderdiversiteit te promoten.

Voor het eerst kiest Wel Jong Niet Hetero voor drie woordvoerders, elk met een verschillende achtergrond. De organisatie mikt op diverse rolmodellen voor jongeren en kinderen. Jitske Van de Veire was al ambassadeur, nu is ze ook aanvoerder van het nieuwe team. “Voor mij is een woordvoerder iemand waar mensen zich aan kunnen spiegelen”, zegt ze. “Het is een vorm van leiderschap, maar niet op de traditionele manier. Het is samen met anderen een steunpunt zijn.”

Van de Veire baat in het dagelijkse leven haar eigen kapperszaak uit, maar engageert zich als trotse lesbienne ook al jaren voor genderdiversiteit. Dat doet ze voornamelijk via sociale media, iets wat in haar nieuwe rol als woordvoerder goed van pas komt. “Ik heb zelf de tijd genomen om mezelf te leren waarderen. En dat is de boodschap die ik wil verspreiden. Vecht voor jezelf en je overtuiging, de rest volgt wel.”

De andere gezichten zijn Senne Misplon en Naomi Van Hauwermeiren. “Elke woordvoerder heeft een eigen identiteit en verhaal”, zegt Sander Cornelis, algemeen coördinator van Wel Jong Niet Hetero. “Kinderen en jongeren hebben nood aan verschillende voorbeelden waarin zij zich kunnen herkennen. Onze samenleving gaat al gunstiger om met andere geaardheden, maar toch blijft het belangrijk om zichtbare rolmodellen te hebben die weten wat het is om geconfronteerd te worden met ‘anders zijn’.”

De nieuwe campagne van Wel Jong Niet Hetero, ‘Be your own rolemodel’, wordt komende zaterdag gelanceerd tijdens de Belgian Pride in Brussel. Dan bestaat de organisatie 25 jaar.

Door dvg