Ouders roepen op voor uitvaart: “Schrijf persoonlijke kaartjes, die zullen we met Julie meegeven”

Schilde -

Een ontelbaar aantal persoonlijke briefjes. Dat hopen de ouders van Julie Van Espen (23) zaterdag op haar kist te leggen. Dat blijkt uit de rouwbrief die het rouwcentrum liet verspreiden.

Haar rouwbrief staat vandaag, dinsdag, ook in enkele kranten. De familie zou het enorm appreciëren als iedereen - familie, vrienden, kennissen van de vermoorde masterstudente Internationale Betrekkingen en Diplomatie uit Schilde - een persoonlijk afscheidsbriefje richt aan Julie. “Die kaartjes zullen we met Julie meegeven.” De Universiteit Antwerpen, waar Julie studeerde, zegt dat het de expliciete wens is van de ouders. Een soort ultiem eerbetoon aan Julie. Op haar sobere rouwbrief staat nog een mooi tekstje: “Als iedereen zelfs maar enkele van haar mooie eigenschappen zou overnemen, dan zou de wereld een véél mooiere plek worden.”

De begrafenis vindt zaterdagochtend om 10 uur plaats in Schilde. Buiten aan de kerk wordt een geluidsinstallatie geplaatst, zodat iedereen de dienst kan volgen. Nog een wens van de ouders: politici zijn niet welkom.

bekijk ook

Betogers stromen toe in Antwerpen voor stille mars na dood Julie Van Espen

 

 

Minuut stilte voor Julie op 'Stille Mars'

 

 

 

 

Door phu
VOOR ABONNEES