Drama in beautyland: beroemde blogger is drie miljoen volgers kwijt

Foto: YouTube

Wie thuis is in de wereld van de beautybloggers, heeft ongetwijfeld al gehoord van de twee YouTube-sterren James Charles (19) en Tati Westbrook (37). Nu is er een vete ontstaan tussen de twee die beautyfans over het hele internet shockeert. Dat is in het nadeel van de jongeman, die op drie dagen tijd al drie miljoen volgers is kwijtgespeeld.

De gerespecteerde Tati Westbrook postte afgelopen weekend een video online met de titel ‘Bye Sister’. Daarin neemt ze gedurende drie kwartier afscheid van haar voormalige poulain James Charles. Dat gebeurde niet op een vriendelijke manier. Integendeel: de vrouw trekt van leer tegen de jongeman en beschuldigt hem van verraad en seksuele intimidatie van mannen.

Bedrog

De twee waren ooit heel close met elkaar. Tati leerde de jonge James de kneepjes van het beautybloggen, verleende hem financiële steun omdat ze in hem geloofde en schakelde zelfs zijn hulp in voor haar make-up op haar trouwdag. Aan die mooie band komt nu een abrupt einde. Vorige maand maakte James op het Californische festival Coachella reclame voor Sugar Bear Hair-vitaminen. En laat dat bedrijf nu net de rechtstreekse concurrent zijn van Tati’s vitaminenbedrijfje Halo Beauty.

James verdedigt zich dat “de concurrent hem te hulp was geschoten tijdens een onveilige situatie op het festival”, maar Tati gelooft er geen snars van. “Hij had na het festival negen dagen de tijd om tegen me te komen praten. Hij weet me wonen en hij wist dat de post me ging raken. Hij bevestigde me tijdens gesprekken meermaals zijn loyaliteit en ik vertrouwde hem. Nu ben ik belogen. Dit gaat niet alleen over de vitaminen maar over leugens. Hij heeft altijd een manier gevonden om te krijgen wat hij wil. Ik dacht dat het aan zijn jonge leeftijd lag en dat het er wel uit zou groeien, maar nu kan ik niets anders dan zijn ware aard onthullen.”

Machtsmisbruik

Ze maakt ook nog duidelijk dat hun vriendschap hier stopt. “Ik wil geen vrienden meer met je zijn en niet met jou geassocieerd worden”, zegt ze. Ze wilde de hele heisa aanvankelijk privé uitpraten, maar koos toch voor de publieke manier omdat er volgens haar geen begrip kwam van James zijn kant “omdat hij enkel inzit met zijn eigen imago” en enkel sorry zegt bij wijze van “damage control”.

Haar relaas gaat nog even verder en zo komt de kijker ook te weten dat James zijn beroemdheid graag in de strijd gooide om heteroseksuele mannen te manipuleren, zoals hij demonstreerde bij een ober op haar verjaardagsfeestje. Ook de content van zijn video’s vindt ze “te seksueel” voor zijn piepjonge doelgroep. “Je gebruikt je status om mensen te bespelen. Dat is niet oké!”

En de gevolgen?

Tati’s video is intussen al 40 miljoen keer bekeken en verzamelde op enkele dagen tijd al ongeveer 3 miljoen likes. Ze krijgt ook steun uit het wereldje. Onder meer die andere bekende blogger Jeffree Star geeft haar voor de volle honderd procent gelijk over James. Tati neemt momenteel een korte pauze. Ze post normaal drie keer per week, maar op maandag kwam er in tegenstelling tot andere maandagen geen nieuwe video omdat ze naar eigen zeggen nog steeds hartzeer heeft door deze situatie. James, aan de andere kant, is ondanks een uitgebreide video met zijn verontschuldigingen aan zijn “mama” in beautyland al meer dan 3 miljoen volgers kwijt. Daaronder zitten een heleboel beroemdheden. Kim Kardashian, Kylie Jenner, Miley Cyrus en Katy Perry zijn slechts enkele dames die geen fan meer zijn

Door vwh
Meest recent