Koen Geens ambieert job van Europees Commissaris voor de vluchtelingen

Bron © BELGA

Foto: BART DEWAELE

“Als er iets is wat ik graag zou willen worden, is het Europees Commissaris voor de vluchtelingen. Dat zou een keihard vak zijn, maar daar gebeurt het”. Dat zegt Justitieminister Koen Geens, verwijzend naar de cruciale rol die de EU speelt in het migrantendebat, tijdens een verkiezingsdebat tussen de Vlaams-Brabantse lijsttrekkers voor de Kamer dat de regionale televisie ROB-tv dinsdagavond om 20 en 22 uur uitzendt.

Het kabinet van minister Geens relativeert de uitspraak. “De minister heeft dit eerder grappend verklaard. Hij zei ook dat hij vrederechter wil worden. We denken dat ROB-tv dit iets te serieus genomen heeft”, verduidelijkte de woordvoerster van Koen Geens.

In een korte ‘teaser’ voor het debat dat ROB-tv op zijn website heeft geplaatst pleit Theo Francken (N-VA) inzake de migrantenproblematiek “voor een herdenking van het model zodat veel migranten hier geen asiel meer kunnen aanvragen”. Karin Jiroflée (sp.a) wil dat de asielprocedure versneld wordt, terwijl Jessika Soors (Groen) pleit voor investeringen in kleinschalige asielopvang, waarop Maggie De Block ervoor waarschuwt “dat dergelijke appartementen en huizen een aanzuigeffect hebben”.

VOOR ABONNEES