Man in cel op verdenking van poging tot moord op partner

Archiefbeeld. Foto: PhotoNews

Oostende -

Een 44-jarige Oostendenaar zit in de cel op verdenking van poging tot moord op zijn partner. Hij sloeg haar eerst met een plank op het gezicht en stak haar later met een broodmes. Het slachtoffer was even in levensgevaar, maar dat is ondertussen geweken. “Hij heeft spijt van zijn daden”, zegt zijn advocaat.

De feiten dateren van afgelopen woensdagavond. Het koppel had toen stevig gedronken - de man naar eigen zeggen anderhalve liter rum - en kreeg het met elkaar aan de stok. Bart D. sloeg met een plank op het gezicht van zijn vriendin, maar uiteindelijk gingen ze allebei slapen. Donderdagmiddag kregen de twee echter opnieuw ruzie. De man haalde toen met een broodmes uit.

Man in cel op verdenking van poging tot moord op partner

De vrouw weerde het mes af, maar raakte daarbij ernstig gewond. Ze liep zelf naar de buurman en die belde de hulpdiensten op. De vrouw werd in allerijl naar het ziekenhuis overgebracht en vocht daar zelfs een tijdje voor haar leven, maar het levensgevaar is ondertussen geweken. De dader verklaarde aan de politie dat hij een drankprobleem heeft en heeft naar eigen zeggen spijt van zijn daden.

De man werd in het verleden ook wel al veroordeeld voor slagen en drugsfeiten. Hij moest dinsdagmorgen voor de raadkamer verschijnen en die besloot om hem een maand langer in de cel te houden op verdenking van poging tot moord.

Door tlg
AANGERADEN