Spaanse politie klist inbreker die Vlaamse zakenman zwaar toetakelde in zijn villa

Bron © Eigen Berichtgeving

De inbrekers drongen met een valse sleutel binnen in deze villa Foto: ssj

Beersel -

De Spaanse politie heeft een 28-jarige man opgepakt, die verdacht wordt van de gewelddadige home invasion bij een Vlaamse zakenman in het Vlaams-Brabantse Dworp in 2015. Zowel de zakenman als zijn huishoudhulp raakten toen ernstig gewond bij de overval. Het parket Halle-Vilvoorde vraagt nu om zijn uitlevering.

Drie gemaskerde en gewapende mannen drongen op een vrijdagavond in december 2015 binnen in een chique villa, in een wijk net buiten het centrum van Dworp. De riante woning is omheind en afgeschermd door een zware metalen poort, maar toch stond het trio om 21 uur plots in de woonkamer van de zakenman. Volgens het parket hadden ze een valse sleutel.

De bewoner, de zaakvoerder van een groot bedrijf dat bouwmaterialen verhandelt, werd bij de overval ernstig toegetakeld. Mogelijk waren de overvallers hem gevolgd.

Zowel de man als zijn huishoudhulp werden gekneveld. Daarop werd de villa doorzocht. De gangsters namen hun slachtoffers stevig onder handen. Zowel de man als de huishoudhulp moesten achteraf naar het ziekenhuis, en zouden daar de nacht doorbrengen.

De inbrekers vonden uiteindelijk 10.000 euro aan cash geld in de woning, en ze gingen aan de haal met de Mercedes van de zakenman.

Genekt door DNA

Eén van de overvallers liet een DNA-spoor na tijdens de roof, en het is dit spoor dat hem nu zuur opbreekt. Het gerecht kon hem op basis hiervan identificeren.

Afgelopen vrijdag werd de 28-jarige Fransman bij een routinecontrole tegengehouden in de haven van de Spaanse stad Alicante. Hij wilde er op de veerboot naar Algerije stappen. De man toonde een Belgische identiteitskaart en rijbewijs, maar die bleken allebei vals. Toen de Spaanse politie hem wilde arresteren, probeerde hij nog te vluchten met zijn auto.

Uitlevering

Toch kon de Spaanse politie zijn ware identiteit achterhalen. Ze ontdekten dat de man gezocht werd, en dat er in ons land een Europees en internationaal aanhoudingsmandaat was uitgeschreven.

Het parket van Halle-Vilvoorde heeft om zijn uitlevering gevraagd. Een rechtbank in Madrid moet binnenkort over zijn uitlevering beslissen.

Eind 2015 werden verschillende homejackings gepleegd in de streek. De Fransman wordt voorlopig van één home invasion verdacht.

Door Cedric Lagast
AANGERADEN
Meest recent