Voorlaatste speeldag play-off 2B: Kortrijk onderuit bij Union, Harbaoui neemt optie op Gouden Stier

In play-off 2B stond de voorlaatste speeldag op het programma. Een speeldag zonder inzet aangezien KV Kortrijk al zeker was van een plaats in de finale. Hamdi Harbaoui scoorde in zijn laatste wedstrijd van het seizoen voor Zulte-Waregem twee keer en bracht zijn doelpuntentotaal op 25. Twee meer dan Ally Samatta (KRC Genk) en bovendien heeft de Tunesiër vaker buitenshuis gescoord. Harbaoui begint nu wel aan zijn schorsing, Samatta heeft nog twee wedstrijden om drie keer raak te schieten.

gvdl

Union - Kortrijk 2-0

Doelpunten: 9’ Niakaté (1-0), 57’ Stamenkovic (2-0).

Door de zege nadert Union tot op één punt van KV Kortrijk maar omdat Union geen Europese licentie heeft aangevraagd, mag het ook de finale van play-off 2 niet spelen. KV Kortrijk is bijgevolg al zeker van een plaats in de finale.

Waasland - Beveren - Zulte Waregem 0-5

Doelpunten: 43’ Harbaoui (0-1), 61’ Vukotic (0-2, owngoal), 72’ Harbaoui (0-3), 75’ Bjordal (0-4), 83’ Bongonda (0-5).

Overbodige wedstrijd waarin het alleen maar uitkijken was naar het optreden van Hamdi Harbaoui. De 34-jarige Tunesiër begint morgen aan een schorsing van vijf speeldagen maar profiteerde nog van zijn laatste wedstrijd om zijn 24ste en 25ste goal van het seizoen te netten. De Gouden Stier komt wel erg dicht bij voor de ervaren spits.

Cercle Brugge - Moeskroen 0-3

Doelpunten: 47’ Leye (0-1), 76’ Pierrot (0-2), 87’ Leye (0-3).

Tweede overwinning van Moeskroen dat zo de laatste plaats in groep 2 overlaat aan Cercle Brugge. Leye (2x) en Pierrot scoorden de treffers van de avond.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten