Griezmann kondigt afscheid aan bij Atletico Madrid. Betaalt Barcelona 125 miljoen voor Frans international?

Wat al enige tijd in de lucht hing, werd vandaag ook bevestigd. Middels een videoboodschap kondigde Antoine Griezmann zijn afscheid aan bij Atletico Madrid. Waar de Franse topspits volgend jaar speelt, is nog niet duidelijk maar Spaanse bronnen gaan er vanuit dat de 28-jarige aanvaller volgend seizoen voor Barcelona voetbalt. Met de transfer zou een bedrag van 125 miljoen euro - de vooropgestelde afkoopclausule - gemoeid zijn.

Griezmann is aan zijn vijfde seizoen bezig in Madrileense loondienst en mag terugkijken op een schitterend parcours. In La Liga scoorde hij maar liefst 94 doelpunten voor de Madrileense topclub en speelde hij de finale van de Champions League die hij verloor van stadsgenoot Real.

De Fransman speelt al zijn ganse leven voor Spaanse teams. Hij debuteerde bij Real Sociedad met wie hij uit tweede naar eerste klasse promoveerde. Ook voor Sociedad scoorde hij veertig competitiegoals alvorens naar Madrid te verkassen.

Griezmann is ook vaste keuze bij het Franse nationale elftal waar hij intussen aan 69 caps en 28 doelpunten zit. Griezmann werd vorig jaar nog met zijn land wereldkampioen in Rusland. Hij scoorde vier doelpunten op het toernooi.

Door gvdl
AANGERADEN
Meest recent