Eliot stelt teleur: België niet door naar finale Eurovisiesongfestival

Bron © BELGA

Foto: ISOPIX

Voor het tweede jaar op rij is België er niet bij in de finale van het Eurovisiesongfestival. Na Sennek vorig jaar slaagde Eliot er gisteravond met Wake up niet in Europa te overtuigen. “Maar dit is niet voorbij. Jullie zullen binnenkort van me horen!”

Het was nagelbijten tot op het allerlaatste moment, maar België kwam in de eerste halve finale niet uit de bus als een van de tien landen die zaterdag in de finale zitten. Het niveau lag gisteravond in de arena van Tel Aviv nochtans niet bijster hoog, met slechts een paar nummers die boven de middelmaat uitstaken. Toch slaagde Eliot er niet in stemmend Europa aan zijn kant te krijgen met Wake up. De 18-jarige jongeman uit Bergen die zijn selectie voor Israël dankt aan zijn opvallende optreden van vorig jaar in The Voice Belgique, bracht zijn oproep tot actie voor onze planeet behoorlijk, maar op zijn gezicht stond toch enige spanning te lezen en hier en daar was zijn toonvastheid niet helemaal je dat. Dat werd gelukkig wat gecamoufleerd door de rook- en lichtshow en de drummers die hun grote trommen af en toe even streelden. Niet voldoende evenwel voor stemmend Europa dat aan 3 minuten Wake up blijkbaar niet genoeg had om het nummer in zijn hart te sluiten.

LEES OOK. SM en afgezaagde waterleidingen: de meest opvallende acts van de halve finale van het Eurovisiesongfestival

Dat het kantje boordje zou worden voor Eliot, werd algemeen verwacht en de teerling is ook aan de verkeerde kant gevallen. Wie het verrassend genoeg wel haalde waren landen zoals San Marino en Wit Rusland, muzikaal nochtans verre van hoogvliegers. Het omgekeerde was dan weer waar voor de Australische Kate Miller-Heidke die zich met Zero gravity en een show vol vliegende zangeressen als een van de favorieten voor de eindzege opwierp.

(Lees verder onder de video)

LEES OOK. Twitter loopt niet warm voor optreden Elliot: “Te saai”

Eliot reageerde ontgoocheld op zijn uitschakeling, maar hij gaat ook niet in een hoekje zitten huilen, zegt hij. “Het is een spel, een wedstrijd. Dit gebeurt.”

Op Instagram bedankte Eliot na de show iedereen voor de steun en schreef hij strijdvaardig: “Dit is niet voorbij. Jullie zullen binnenkort van mij horen!”

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

This is my team! Thanks to all of you and thanks to YOU for the support! This is NOT over! You’ll hear from me soon! Love ??

Een bericht gedeeld door Eliot (@eliotmusicbe) op

 

De landen die wel doorgaan naar de finale: Griekenland, Wit-Rusland, Servië, Cyprus, Estland, Tsjechië, Australië, IJsland, San Marino en Slovenië.