Zevende zege op een rij voor Telenet Giants Antwerp die vanavond al opnieuw spelen

Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Telenet Giants Antwerp blijft als een indrukwekkende machine door de campagne dartelen. De Giants wonnen na een thriller de uitgestelde partij in het Forum van Aalst. Meteen goed voor de zevende opeenvolgende zege in de EuroMillions League en een derde op zes dagen.

Okapi Aalstar-Telenet Giants Antwerp 83-90

Veel tijd om achterover te leunen is er niet. De selectie van coach Roel Moors moet vanavond (20u30) in de Country Hall van Luik alweer en in een nieuwe uitgestelde wedstrijd aan de bak. “We moeten nu succesvol blijven. Als we winnen in Luik staan we met nog slechts twee wedstrijden in de reguliere fase op de affiche ook officieel aan de leiding,” zei de Amerikaanse guard Paris Lee.

Coach Roel Moors begon met kopzorgen aan de partij tegen Okapi Aalstar. Hans Vanwijn (ziek) was in Antwerpen gebleven en Thomas Akyazili had in de partij zondag tegen Limburg United een voetblessure opgelopen. “Vandaag in Luik speel ik zeker niet, vrijdag en zondag tegen Kangoeroes Mechelen ben ik waarschijnlijk beschikbaar,” zei de Antwerpse guard van de Giants. De studieronde verliep tevens stroef voor Antwerp Giants. Tyler Kalinoski en Yoeri Schoepen moesten immers met vroege foutenlast worden vervangen. Een 1-7 bonus, getekend Vic Sanders, werd door Okapi Aalstar door Jonathan Williams van de tabellen geveegd. Via Sinjoor Senne Geukens bleven de Ajuinen tot 13-11 aan de leiding. Met een bom van Dennis Donkor ging het toch naar een 13-18 bonusje voor de Giants na het eerste kwart.

Aanklampende Casero

Moses Kingsley voegde daar snel twee opeenvolgende driepunters aan toe (15-24) en na een korf had Telenet Giants snel een 15-26. De Ajuinen wilden niet wijken en via Tita Casero bleven ze aanklampen: 21-26. Tyler Kalinoski en Paris Lee waren de bewerkers van de maximale 24-36 maar driepunters van Kendall Smith en Quincy Diggs zorgden slechts voor een 35-41 achterstand voor Okapi Aalstar.

Aanvankelijk ook geen problemen voor Telenet Giants Antwerp in het derde schuifje met de eerste punten van Ismael Bako ging het naar 42-51. De Sinjoren waren echter te laks en Tito Casero leidde de Ajuinen naar 49-53. Gilles Dierickx bracht nuttige minuten voor Aalstar en Tito Casero zette het Forum in vuur en vlam: 57-57. Met een vrijworp van Vic Sanders hadden de Giants bij de start van het slotkwart nog slechts één puntje voorsprong: 57-58.

Prangende slotfase

Jae’Sean Tate hield de Sinjoren, met ook een bom van Dennis Donkor, tot 64-68 op voorsprong. Antwerpse balverliezen brachten Okapi Aalstar in een nerveuze partij met fouten bij 71-70 aan de leiding. De Giants hingen in de touwen, maar Paris Lee nette bij 75-75 een belangrijke bom en zorgde meteen voor 75-77. Zach Thomas scoorde (78-77), maar met een eindspurt en via een bom van Tyler Kalinoski en een korf van Jae’Sean Tate ging het naar 81-85. Kendall Smith nette 83-85 maar met vrijworpen van Paris Lee en Ismael Bako stelden de Giants de hard bevochten winst net veilig

Okapi Aalstar: Smith 12, Williams 9, Casero 18, Amis 0, Buysse 0, Geukens 10, Van der Mars 5, Dierickx 3, Diggs 11, Thomas 10

Telenet Giants Antwerp: Lee 19, Schoepen 5, Bako 10, Dudzinski 2, Kalinoski 10, Donkor 6, Kingsley 10

Kwarts: 13-18, 22-23, 22-17, 26- 32

Door cpm
  • Meest recent