Directie Villa Rosa wist van vernederende foto’s bejaarden

Bron © BELGA

Foto: Jozef Croughs

Sint-Truiden -

In tegenstelling tot eerdere beweringen was de directie van woonzorgcentrum Villa Rosa in Sint-Truiden wel op de hoogte van de beruchte chatgroep met ongepaste foto’s van dementerende bewoners. Een medewerkster mailde vorig jaar meer dan 200 schermafdrukken met teksten en foto’s naar de directie. Dat schrijft het Belang van Limburg woensdag, dat zegt over bewijs te beschikken.

Vorig jaar kwam aan het licht dat vier vrouwelijke zorgverleners van Villa Rosa ongepaste foto’s maakten op de werkvloer en die met elkaar deelden in een besloten chatgroep. Enkele van die foto’s – en de bijhorende commentaren – vormen het onderwerp van het gerechtelijk onderzoek dat vandaag nog steeds loopt. Uit dat onderzoek blijkt ook dat er in 2017 al incidenten waren met een van de vier zorgverleners. Het gaat over agressief gedrag tegenover de bewoners, zowel verbaal als fysiek.

De directie van het rusthuis en OCMW-voorzitter Pascy Monette (Open VLD) hebben altijd formeel ontkend dat ze op de hoogte waren van de beelden. De redactie van Het Belang Van Limburg heeft nu het bewijs dat een medewerkster van Villa Rosa de directie een jaar geleden al meer dan 200 schermafdrukken heeft bezorgd uit de chatgroep.

LEES OOK. Directie woon-zorgcentrum wist jaar geleden al van vernederende foto’s en dwong betrokken werknemers tot ontslag: “Teken of ik ga ermee naar de politie” (+)

AANGERADEN
Meest recent