Schroothandelaar treft lichaam van vijf jaar vermiste vrouw aan in vriezer: “Dacht eerst dat het een pop was”

Bron © CBS News, NBC

Het lichaam van de 29-jarige Heather werd teruggevonden in een diepvries Foto: Shutterstock / rr

In de Amerikaanse staat Florida heeft een schroothandelaar een gruwelijke ontdekking gedaan: de eigenares van het bedrijf vond het levenloze lichaam van Heather Lacey in een diepvriezer. De vrouw uit Florida verdween meer dan vijf jaar geleden op 29-jarige leeftijd.

De Amerikaanse Lilian Argueta, eigenares van de schroothandel uit Margate, zo’n 60 km boven Miami, schrok zich rot toen ze de diepvriezer opende. “Eerst dacht ik dat het om een etalagepop ging”, zegt ze aan lokale media. “Ik kon niet geloven dat het echt om een mens ging. Maar zodra ik de verschrikkelijke lucht rook, wist ik dat er iets ernstigs aan de hand was.”

De diepvries werd in februari naar de schroothandelaar gebracht en behoorde tot de inboedel van Jonathan Escarzaga, een man die eerder die maand overleed en een appartement in Hollywood huurde. Na zijn overlijden besloot de eigenaar van de woning om het toestel af te voeren. Volgens Argueta zat er geen slot op toen het binnen werd gebracht.

Drugsproblemen

De politie van Florida voert intussen onderzoek naar de doodsoorzaak van de vrouw. Heather Lacey verdween zo’n 5,5 jaar geleden op 29-jarige leeftijd. De moeder van drie had een tijdlang verschillende jobs gehad, maar door haar drugsverslaving belandde ze op straat en uiteindelijk ook in de prostitutie. Ze had al sinds 2013 geen contact meer met haar ouders. “Heather was een slim meisje”, zegt haar moeder Patti Palumbo. “Maar ze raakte verzeild in de drugswereld en dat werd uiteindelijk haar teloorgang.”

Het is vooralsnog niet duidelijk hoe lang Lacey in de diepvries heeft gelegen. Ook wordt onderzocht wat de link is met Jonathan Escarzaga. Escarzaga was een 36-jarige freelance vliegtuigingenieur. Ook zijn doodsoorzaak kon nog niet achterhaald worden. Volgens de wetsdokters waren er geen sporen van drugs in zijn bloed.

 

 

Door evdg
AANGERADEN
Meest recent