Irritaties tussen dé toptalenten van Ajax: “Soms moet ik mezelf inhouden om hem niet door midden te schoppen”

Bron © NOS

Foto: Photo News

Ajax speelt zonder een gigantisch ongeluk woensdagavond kampioen in de Eredivisie. PSV moet op de slotspeeldag liefst 14 doelpunten goedmaken, een onbegonnen taak. Daarna nemen Frenkie de Jong (22) en Matthijs de Ligt (19) afscheid van de club. De Nederlandse toptalenten kunnen goed met elkaar opschieten, maar toch zijn er enkele frustraties.

De Jong trekt komende zomer voor 75 miljoen euro naar FC Barcelona. De toekomst van De Ligt is nog onzeker. De polyvalente verdediger wordt ook genoemd in Catalonië, maar werd eerder al gelinkt aan onder andere Bayern en Juventus.

“Ik ben niet jaloers op Frenkie, vooral trots. Iedereen bewandelt zijn eigen pad en mijn pad is nog niet bekend”, vertelt De Ligt aan de NOS.

“Ik weet oprecht niet wat Matthijs gaat doen”, reageert De Jong. “Hij moet het zelf weten, maar van mij mag hij zeker naar Barcelona. Dat lijkt me gezellig en voor Barça is het top om z’n goede speler te halen waar je nog lang mee verder kunt. Als ik Barça was, had ik het wel geweten...”

Irritaties tussen dé toptalenten van Ajax: “Soms moet ik mezelf inhouden om hem niet door midden te schoppen”
Foto: AFP

Frustraties

De Nederlandse toptalenten spelen dus mogelijk ook volgend seizoen in hetzelfde team, maar dat wil niet zeggend dat ze zich soms niet irriteren aan elkaar.

“Als ik soms bij een rondo in het midden sta, kan Frenkie me aardig opfokken. Dat kan echt irritant zijn. Dan moet je jezelf inhouden om hem niet door midden te schoppen”, aldus De Ligt.

“Matthijs is negentien, maar als je hem soms hoort praten denk je dat hij al met de VUT (brugpensioen, red.) is. Dan denk ik soms: doe even rustig aan en doe niet net alsof je alle wijsheid al in pacht hebt”, zegt De Jong.

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN
Meest recent