Ivan Leko blijft dromen van een nieuwe landstitel: “Een kwestie van geloven in iets dat je bijna niet ziet”

Foto: Simon Mouton

Hoe trekt Club Brugge nu naar die wedstrijd op Standard? Leeft de titel écht nog in Jan Breydel na de zege tegen Genk? Ze zullen het niet van de daken schreeuwen, maar er wordt wel rekening mee gehouden.

LEES OOK. Philippe Clement voor mogelijk titelduel met Racing Genk: “Ik hoef de tussenstand in Luik niet te weten”

LEES OOK. Michel Preudhomme wil niet horen van rol als scherprechter: “Want wij spelen altijd om te winnen”

“Wat onze kansen zijn in percentage? Eén procent? Vijf procent? Ik weet het niet. Maar als we één procent kans hebben, is dat genoeg”, aldus Ivan Leko, waarschijnlijk voor zijn laatste verplaatsing met Club Brugge. “Het is een kwestie van geloven in iets dat je bijna niet ziet. Twee maanden geleden hoopten we om met 19 op 24 in Play-off 1 in een betere situatie te staan, maar dat is niet zo. Onze bedoeling is om nu zes op zes te pakken en de beste cijfers ooit neer te zetten met Club in de Play-offs. En als Genk dan nog altijd voor ons staat, kunnen we niet anders dan hen te feliciteren.”

Leko zegt dat hij tijdens de wedstrijd op Standard niet bezig zal zijn met wat zich in het Astridpark afspeelt. Moest Genk plots op een achterstand staan, zal hij zijn spelers niet plots als gekken naar voor sturen. “Ik reken op Club Brugge, niet Anderlecht”, klonk het droogjes bij de Kroaat. “De focus ligt op onze eigen ploeg. Natuurlijk zal de ontgoocheling groot zijn als we het straks niet halen. Wat mijn ploeg in Play-off 1 heeft getoond, is fantastisch. We blijven hopen op een mirakel. Met een tweede plaats zijn wij als groep niets, want we zijn winnaars. De club heeft dan wel een Europees ticket, maar voor mij is het alles of niets nu. In voetbal is alles mogelijk, en dat maakt het ook zo mooi. Kijk naar die kopbal van Samatta op de paal zondag: eigenlijk moest het gewoon 3-3 zijn.”

Wat de afloop ook moge zijn: in Brugge kunnen ze niet ontevreden zijn met het gespeelde seizoen. Die prima Champions League en de indrukwekkende Play-offs hadden ze op Club al even niet meer meegemaakt. “Ik ben heel fier op mijn groep”, zei Leko. “We zijn de enige ploeg die na nieuwjaar altijd publiek heeft gemaakt dat enkel kampioen wilden worden. De druk was altijd enorm, zeker omdat we de laatste wedstrijden bijna altijd als laatste moesten spelen. Ik ben super trots op het feit dat ze er altijd staan.” Leko gaf nog mee dat er na de wedstrijd in Genk geen extra blessures zijn. Diatta (enkel) kreeg geen reactie. Enkel Vlietinck en Mitrovic komen dit seizoen niet meer in actie.

Door jve
  • Meer voetbal