Karim Belhocine: “Genk of Brugge? Genk is de beste ploeg, maar we hebben geen voorkeur”

Foto: Photo News

Anderlecht speelt morgen zijn rol van scherprechter in de titelstrijd. Veel RSCA-supporters willen zelfs de zege aan Genk cadeau doen zodat Club Brugge geen kampioen wordt. Trainer Karim Belhocine is een andere mening toegedaan: “Genk is zo’n goeie ploeg. Dat motiveert ons om te winnen.”

Als Genk op Anderlecht beter doet dan Club Brugge op Standard is het altijd kampioen. Dan vieren de Limburgers de titel in het Astridpark. “Dat zal pijn doen”, zegt Belhocine. “Maar vooral omdat Anderlecht Genk dan niet genoeg in de weg heeft gelegd. We zijn gemotiveerd om ons te meten met die ploeg, want dat is zo’n goed team en dat geeft ons extra veel goesting om ons nog eens te tonen.

LEES OOK.Philippe Clement voor mogelijk titelduel met Racing Genk: “Ik hoef de tussenstand in Luik niet te weten”

Een groot deel van de Anderlecht-supporters willen wel applaudisseren voor Genk. “Ik vind Genk ook de beste ploeg van het seizoen. Het hele jaar stonden ze aan de leiding en speelden ze attractief voetbal. Net voor Play-off 1 verloren ze met Pozuelo hun belangrijkste speler en toch bleven ze doorgaan op hun elan, maar Anderlecht moet zijn eigen eer verdedigen. Wij willen op zijn minst die vijfde plaats vasthouden en AA Gent op achterstand houden. We willen in die laatste thuismatch ook afscheid nemen van ons eigen publiek met een goeie prestatie. Wij hebben geen voorkeur wie kampioen wordt. Genk of Brugge, dat is vooral een spelletje onder de fans. Maar als puntje bij paaltje komt zullen onze supporters toch ook vooral willen dat Anderlecht goed voetbalt en wint, hé.”

Belhocine verwacht zich wel aan een Genkse stormloop. “Zij zullen zo snel mogelijk die titel willen binnenhalen en vol voor de zege gaan. Het is aan ons om daarop een antwoord te vinden. We hopen die ploeg toch enigszins tegen te houden. Of ik één bepaalde speler van Genk zou willen? Meerdere, want ze hebben een heel goed team. Maar als ik er toch ééntje moet kiezen doe dan maar Sander Berge: groot, stevig, goeie vista. Al zou ik bij Anderlecht dan wel mijn spelsysteem moeten veranderen, want ik ben erg content van onze huidige centrale middenvelders.”

Door Jürgen Geril
AANGERADEN
Meest recent