Steeds meer lugubere details bekend over “middeleeuwse” kruisboogmoorden

De 53-jarige Torsten, de enige man onder de doden, baatte een nogal sinistere winkel uit Foto: EPA-EFE

De lugubere dood van vijf Duitsers - drie van hen werden met de pijlen van een kruisboog doorzeefd - houdt het hele land in de ban. Zeker nu steeds meer details bekendraken over de moordzaak. Zo wordt stilaan duidelijk dat de 30-jarige Farina, die in een bakkerij werkte, een belangrijke rol speelde in het geheel.

Ze hadden een gedeelde voorliefde voor piercings, donkere kledij en de Middeleeuwen. Daar waren de speurders het snel over eens, nadat er eerst drie en dan nog eens twee levenloze lichamen werden aangetroffen. De 53-jarige Torsten W. en 33-jarige Kerstin E. lagen hand in hand, op het bed van een last minute gehuurde kamer in een pensionnetje, hun hart doorboord met de pijlen van een kruisboog. De 30-jarige Farina C. lag ernaast, gedood door een pijl in de nek. Speurders vonden de drie op zaterdag 11 mei. Betrokkenheid van een vierde persoon kan niet worden aangetoond.

Niet veel later ontdekken de Duitse speurders nog eens twee lichamen die in verband gebracht kunnen worden met de zaak. Hun precieze doodsoorzaak is nog niet duidelijk, maar opnieuw lijkt er geen sprake van verzet. “Er is geen bewijs van geweld of betrokkenheid van buitenaf”, klinkt het.

LEES OOK. Duitsland in de ban van kruisboogmoorden: mysterie met een Belgisch kantje

De mysterieuze moordzaak is nog niet opgelost - zo blijft vooral de vraag over het waarom nog steeds onbeantwoord - maar stilaan raken wel steeds meer details bekend. Farina, die zichzelf van het leven beroofde in het Beierse pension, lijkt de spil in het geheel. Zij verbindt op een of andere manier alle slachtoffers.

Farina (30): spilfiguur in de moordzaak

Farina schoot zichzelf met een kruisboog in de hals en stierf. Momenteel wordt aangenomen dat de dertigjarige vrouw, die in een bakkerij werkte, vlak voor haar eigen dood ook Torsten en Kerstin van het leven beroofde. Beiden werden teruggevonden met pijlen van een kruisboog in het hart. Zelf had ze een relatie met Gertrud C., een van de twee vrouwen die pas later dood werden aangetroffen.

 

 

Gertrud (35): lerares met twee gezichten

Gertrud werd niet in het pension maar thuis in Wittingen, een dorp nabij Wolfsburg, teruggevonden. De 35-jarige vrouw woonde er samen met Farina. Ze gaf les op een lokale basisschool en ook in het middelbaar onderwijs. Met de nadruk op gaf, want volgens de krant Bild zat ze sinds enige tijd thuis met een burn-out. De leerlingen die les kregen van Gertrud, worden nu begeleid. Een moeder van één van de leerlingen zei trouwens dat de lerares twee gezichten had: op school was het een keurige, vriendelijke vrouw, maar in het dorp zei ze nooit iemand gedag. Er kon geen groet vanaf.

Carina (19): in de ban van veel oudere man

De veel jongere Carina U. (19) werd ook dood teruggevonden in diezelfde woning, in het appartement van Gertrud en Farina. Ze heeft enige tijd in een jeugdinstelling gezeten, maar woonde ondertussen in bij het lesbische koppel. Volgens het Duitse RTL had ze als minderjarige al contact met Torsten, het enige mannelijke slachtoffer. Toen ze 18 werd, trok ze steeds meer naar hem toe en steeds verder weg van haar ouders. “Op een gegeven moment was Torsten het enige in haar leven wat telde”, zegt haar moeder. “Onze dochter was in de ban van hem.”

Kerstin (33): mysterieus slachtoffer

Over Kerstin E. (33) is tot nog toe het minst bekend. Van haar is wel geweten dat ze met Torsten samenleefde in een huis in Rheinland-Pfalz. Ze werd dood teruggevonden in het pension in Passau, hand in hand met de man.

Torsten (53): lugubere middeleeuwse winkel

Torsten W. is de enige man onder de slachtoffers. Ook hij werd met pijlen in zijn hart teruggevonden in het hotel in Passau. Kerstin aan zijn zijde. De 53-jarige man baatte een nogal sinistere winkel uit in Hachenberg, in het dichtbeboste Westerwald in westelijk Duitsland. Hij verkocht er tal van historische snuisterijen, onder andere middeleeuwse wapens. In de etalage van ‘Milites Conductius’ stonden Tempelridder-vaandels, alcohol en hakbijlen. Maar één ding valt extra op: een met bloed besmeurde vrouwelijke pop. Een vaag voorteken?

 

 

Steeds meer lugubere details bekend over “middeleeuwse” kruisboogmoorden
Torsten verkocht onder meer middeleeuwse wapens Foto: EPA-EFE
Steeds meer lugubere details bekend over “middeleeuwse” kruisboogmoorden
Een pop, besmeurd met vals bloed, valt extra op in de etalage van de winkel Foto: EPA-EFE
Steeds meer lugubere details bekend over “middeleeuwse” kruisboogmoorden
Foto: EPA-EFE
Steeds meer lugubere details bekend over “middeleeuwse” kruisboogmoorden
Foto: EPA-EFE
Door evdg
AANGERADEN
Meest recent