Vechtpartij en konvooi aan de kant gezet tijdens bezoek van koningin Máxima aan Ethiopië: “Instappen, nu”

Bron © De Telegraaf

Foto: Photo News

Het bezoek van de Nederlandse koningin Máxima aan Ethiopië is niet zonder incidenten verlopen. Het konvooi van de vrouw van koning Willem-Alexander werd door de lokale politie aan de kant gezet. Later, toen Máxima een bezoek bracht aan een achterstandswijk, brak er een vechtpartij uit vlakbij de koningin.

Het konvooi van Máxima werd dinsdag op weg van Debre Berhan naar Addis Abeba aan de kant gezet door de verkeerspolitie. Die vond dat de stoet veel te hard reed en stond klaar om bekeuringen uit te schrijven. De Ethiopische begeleiders van de koningin moesten tekst en uitleg geven, waarna de rit kon worden hervat.

De agenten konden ook moeilijk zien dat het om een officieel konvooi ging. De koningin, die voor een VN-werkbezoek in Ethiopië is, reed in een onopvallende auto. Weliswaar wapperde daarop haar koninklijke standaard, maar dat zei de Ethiopiërs niet zo veel. De stoet bestond verder uit blanco busjes, en een enkele wagen van de beveiliging die ook geen zichtbare toeters en bellen had.

Het enige opvallende aan de auto’s waren de knipperlichten en de relatief hoge snelheid voor de weg.

Vechtpartij

Tijdens een bezoek aan een achterstandswijk in de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba vond er een ander incident plaats. Toen Máxima naar haar auto wandelde, ontstond er onder de omstanders een vechtpartij. De beveiligers van de koninging reageren meteen en zorgden ervoor dat haar niets overkwam. Het is niet duidelijk of het opstootje verband houdt met het bezoek van Máxima.

AANGERADEN
Meest recent