Landbouwer uit Nebraska amputeert eigen been dat in landbouwmachine vastraakte

Bron © BELGA

Een landbouwer in de Amerikaanse staat Nebraska heeft het ondenkbare gedaan om in leven te blijven: zijn mes bovenhalen en zelf zijn linkerbeen afzetten dat in een landbouwmachine was vastgeraakt, zo hebben Amerikaanse media gemeld.

“Ik had geen andere keus”, vertrouwde de 63-jarige Kurt Kaser dinsdag het ABC News toe. Op die bewuste dag in april was de boer uit Pender alleen toen hij graan met een verplaatsbare machine naar een silo overhevelde. Plotseling raakte zijn linkerbeen in de machine vast.

Hij kon zijn gsm niet vinden, om hulp roepen had geen zin want er was niemand die hulp kon bieden, rapporteerde de plaatselijke krant Omaha World Herald. “Ik wist niet wat te doen”, aldus de boer. “Ik was bang dat ze (de machine) mijn been nog meer zou aanzuigen”. In zijn hoofd schoot toen zijn laatste kans op redding: zijn mes van ongeveer zeven cm bovenhalen en zijn been tot onder de knie beginnen afsnijden.“Ik had zoveel adrenaline dat ik niet weet of het pijn deed of niet”, vertelde Kaser aan het ABC News. “Ik denk dat men wil overleven en dat men dan doet wat men moet doen om te overleven”, kreeg de Omaha World Herald te horen.

Eenmaal de klus geklaard kroop de boer naar de dichtstbijzijnde telefoon om zijn zoon te bellen. “Ik heb nooit het bewustzijn verloren tot (...) ze mij in het ziekenhuis begonnen te opereren”, aldus Kaser. De boer is sinds vrijdag weer thuis na een week in het ziekenhuis en twee weken in een revalidatiecentrum te hebben vertoefd.

AANGERADEN
Meest recent