‘Familie’ moet op zoek naar een nieuwe Jelle

Dilbeek -

Felix Jamaels (18) zal niet langer de rol van Jelle Van den Bossche spelen in Familie. Acteur Jef De Smedt, die in de reeks Jelles grootvader Jan vertolkt, maakte dat woensdagavond bekend op Instagram. De Smedt postte een foto met de woorden: “Laatste draaidag van een toffe gast, onze Felix, weer een minder in mijn gezin, dit blijft ervan over.”

Dat het echt over en uit is voor Felix, wordt bevestigd door VTM. “Jammer genoeg nemen we inderdaad afscheid van Felix. Hij stond woensdag voor de laatste keer op de set”, klinkt het bij woordvoerster Sylvia De Doncker. “Hij wil zich volledig op zijn studies focussen. Of er een vervanger komt voor de rol van Jelle wordt de komende tijd bekeken.”

Felix Jamaels uit Dilbeek was zestien toen hij werd aangekondigd als de nieuwe Jelle, die hij vanaf 16 januari 2018 op het scherm speelde. De jonge acteur volgde op dat moment al acht jaar voordracht, drama en toneel aan de muziekacademie en figureerde in een aantal tv-series, waaronder De buurtpolitie. Wanneer hij voor het laatst te zien is in Familie, is niet duidelijk.

Door tdl
Meest recent