Selena Gomez: “Sociale media zijn gevaarlijk”

Bron © Page Six

Foto: Photo News

Selena Gomez heeft tijdens het filmfestival van Cannes haar mening uitgesproken over sociale media. “Voor mijn generatie zijn sociale media verschrikkelijk”, benadrukte de zangeres. “Ze zijn zonder twijfel gevaarlijk.”

Hoewel Selena Gomez (26) één van de populairste tieneridolen is, heeft ze zelf ook al heel wat over zich heen gekregen op sociale media. Op het filmfestival van Cannes gaf ze tijdens de persconferentie van de film ‘The Dead Don’t Die’, waarin ze zelf de hoofdrol speelt, haar ongezouten mening over deze media. Dat bericht de Britse krant The Guardian.

“Voor mijn generatie zijn sociale media verschrikkelijk”, zei het tieneridool. “Het is een fantastisch platform, maar de manier waarop jongens en meisjes er blootgesteld worden beangstigt mij. Tijdens ontmoetingen met fans valt mij op hoe erg zij in de put zitten door de pesterijen. Sociale media zijn zonder twijfel gevaarlijk.”

Volgens de zangeres is op dit moment onmogelijk om sociale media veilig te maken. “Zelf plaats ik niet veel foto’s zonder specifieke boodschap. Dat doe ik bewust.” Ze gaf uiteindelijk nog een aantal tips mee voor jongeren: “Ik raad jongeren aan om voorzichtig met sociale media om te springen en tijdlimieten op te leggen om ermee in de weer te zijn. Voor wie zich overweldigd voelt, kan het zelfs raadzaam zijn om even alle sociale media te laten voor wat ze zijn en een pauze in te lassen.”

Door VVA
AANGERADEN