Roglic kwam ten val en speelde leiderstrui kwijt: “Ik viel hard op m’n big ass”

© Photo News

In het begin van de zesde etappe van de Giro was er een massale valpartij, waar ook roze trui Roglic, Majka, Landa en Zakarin bij betrokken werden. Roglic liep niet al te veel schade op.

Bram Vandecapelle en Maarten Delvaux

Bekijk hier onze digitale wielergids.

“Dit is wielrennen hè: soms crash je en kun je er niets aan doen”, vertelde Roglic achteraf. “Ik viel hard op m’n big ass (lacht). Het was verder niet zo erg, ik heb me laten behandelen door de dokter in de koers en ondervind er verder geen last van.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Roglic liet zijn ploegmakkers van Jumbo-Visma bewust niet achter de kopgroep rijden. Zo speelde hij zijn leiderstrui kwijt aan Valerio Conti. Roglic staat nu elfde in het klassement, op 5min24 van de Italiaan. “De roze trui ben ik kwijt, maar zoals ik eerder heb gezegd zouden we dag per dag bekijken wat ons te doen stond. Vandaag was de ontsnapte groep te sterk en zou het te veel energie hebben gevraagd van de jongens om de trui te behouden. Of ik het een voordeel kan noemen? Weet ik niet. Je kunt er voordeel uit halen en dat is wat ik nu ga doen.”

Sam Oomen: “Ik ben vandaag keihard op mijn bakkes gegaan”

Een van de andere slachtoffers was Sam Oomen. Na de opgave van Tom Dumoulin in de Giro wordt de blik bij Team Sunweb nu vooral op Sam Oomen gericht. De 23-jarige Nederlander werd vorig jaar knap negende in het eindklassement en zat ondanks de vroege valpartij donderdag mee in de beslissende ontsnapping. Oomen kwam uiteindelijk op de slotklim toch te kort en finishte als elfde

“Ik ben vandaag flink op mijn plaat gegaan, op mijn bakkes zoals ze in Brabant zeggen”, vertelde de bebloede Nederlandse klimmer aan Eurosport. “Daar heb ik eigenlijk wel last van. Er lagen dertig renners op elkaar. Dat was niet best. Toen het gebeurde moest ik even aan Tom (Dumoulin, nvdr.) denken. Mijn knie en mijn pols voelden pijnlijk aan, maar ik ben er wel doorheen gekomen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Oomen glipte mee in de beslissende vlucht van dertien personen, maar kwam uiteindelijk toch te kort voor de ritzege. “Ik heb er de pest in dat het allemaal even niet lukte in de finale. Ik had wel de benen om bij de jongens te zitten, maar de anderen keken vooral naar mij. Ik zat in de tang. Ik had het idee dat alles wat ik deed niet echt lukte in de finale. Maar het geeft wel motivatie om het te blijven proberen. Wat nu het doel is voor de rest van de Giro? Ik sta nu tiende in het klassement, maar ik heb geen idee hoe het nu verder moet. Ik ben wel van plan om deze Ronde van Italië uit te rijden.”

De Giro in 60 seconden: Forza Italia, Roglic is blij dat hij de roze trui kwijt is.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt