Crèche en school gesloten na vondst asbest

Bron © BELGA

De verwijdering van asbest moet heel voorzichtig gebeuren. Foto: gvh

Maldegem -

Een school en een kinderopvang in Kleit, een deelgemeente van Maldegem, blijven vrijdag dicht nadat er asbest is vrijgekomen bij herstellingswerken aan de nabijgelegen sporthal.

De site rond de sporthal in Kleit is afgesloten nadat uit analyses bleek dat er asbestpartikels zijn vrijgekomen. Een aannemer die herstellingswerken uitvoerde aan het dak van de sporthal, zou in de fout gegaan zijn bij het verwijderen van asbestplaten. Dat is vernomen bij het gemeentebestuur. Het dak wordt met een zeil bedekt om verdere verspreiding te voorkomen.

Buurtbewoners binnen de zone krijgen de vraag om preventief ramen en deuren te sluiten en de ventilatie af te zetten. Een gespecialiseerde firma zal de omgeving professioneel reinigen door de asbestvezels op het dak en in de omgeving te verwijderen.

Ook de school, kinderopvang Ukkie-Pukkie, sporthal en cafetaria De Berken, speeltuin en speelruimte zullen tot nader order niet bereikbaar zijn. Op vrijdag kunnen de kinderen van Ukkie-Pukkie daarom terecht in Ukkie-Pukkie Maldegem en Adegem. De leerlingen van de Kleiheuvel kunnen terecht in sporthal Meos.

Het gemeentebestuur komt vrijdagochtend opnieuw samen om een stand van zaken te bespreken en te beslissen over verdere maatregelen.

AANGERADEN