Pamela Anderson staat voor het eerst op de cover van Vogue

Pamela Anderson in Saint Laurent Foto: IG

De Canadees-Amerikaans actrice Pamela Anderson prijkt op haar 51ste op de cover van Vogue. Het gaat om de Tsjechische versie van het modeblad. En hoewel ze binnenin in een zwembad poseert, doet ze dat niet in een rood Baywatch-badpak, maar in designerkleding van onder meer Saint Laurent en Chanel.

Pamela Anderson raakte in de jaren 90 wereldberoemd dankzij haar rol in de reddersserie ‘Baywatch’. Daarin vertolkte ze jarenlang de rol van de rondborstige C.J. Parker. Haar sexy status leverde haar naast de set onder meer fotoshoots op voor magazines. Zo sierde ze meermaals (schaarsgekleed en naakt) de cover van Playboy.

Op haar 51ste mag ze een fotoshoot voor Vogue aan haar CV toevoegen. Ze reisde met de Tsjechische ploeg naar het Franse kunststadje Cassis en liet zich er in en rond een zwembad vastleggen in verschillende designeroutfits door modefotograaf Dan Beleiu. Op een van de drie covers draagt Anderson een stuk van de Belgische ontwerper Anthony Vaccarello voor Yves Saint Laurent.

De dag van vandaag wil de blondine vooral bewijzen dat ze meer is dan sexy. “Ik besef dat er een bepaald beeld over mij bestaat”, zegt ze. Ze profileert zich in het bijhorende Vogue-interview echter liever als feministe en dierenrechtenactiviste in plaats van een stoeipoes. “‘Iedere vrouw wil zich sexy voelen. Ik beschouw mezelf als een socialistische feministe. Ik houd van mannen, ik houd niet van autoriteit.”

Door vwh