Laatste “back-to-back” beslist over poleposition in EuroMillions League: Antwerp Giants of toch nog Oostende?

Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

De laatste back-to-back in de reguliere fase van de EuroMillions League van vanavond en zondag beslist wie de poleposition pakt. Antwerp Giants staat aan de leiding en telt één zege meer dan Oostende. De kustploeg staat wel positief ten opzichte van de Sinjoren.

Antwerp Giants kan na een bijzonder druk programma, het speelt de vijfde wedstrijd op acht dagen, vanavond al zekerheid hebben over de felbegeerde poleposition. De Sinjoren tellen 28 op 34 en kunnen mits winst in Kangoeroes Mechelen en verlies van Oostende in Bergen de eerste stek definitief op zak hebben.

Als de Giants verliezen en Oostende wint, heeft Oostende dan weer de beste papieren richting de poleposition. Winst van de Sinjoren en de West-Vlamingen maakt dat zondag op de slotspeeldag van de EuroMillions League de beslissing valt. Antwerp Giants ontvangt dan Kangoeroes Mechelen en Oostende Bergen. De eerste stek na 36 speeldagen levert in elke play-off serie thuisvoordeel op.

Kangoeroes mist vanavond nog steeds de Amerikaanse topschutter Carrington Love met een kuitblessure. Bij de Giants viert Thomas Akyazili (voet) zijn wederoptreden. Bij Oostende is Chase Fieler (enkel) nog out en bij Bergen Chris Jones (heup) onzeker.

“Lux-Experience” Brussels-Charleroi

Voor de derde keer dit seizoen gaat Brussels bij een thuiswedstrijd “vreemd”. Na geslaagde evenementen in Paleis 12 en Vorst Nationaal werkt de club uit de hoofdstad een thuiswedstrijd in het Luxemburgse Dudelange (Complexe Sportif René Hartmann) af. De eerste keer dat een Belgische competitiewedstrijd buiten de landgrenzen wordt afgewerkt. Brussels en Charleroi kampen vandaag en zondag in Charleroi om de derde stek. De Spirous tellen één zege meer dan de Brusselaars.

Door cpm
  • AANGERADEN