Tien operaties, twee jaar niet gespeeld en op zijn 34ste terug international. Dan vloeien er traantjes

Foto: EPA-EFE

Spaans bondscoach Luis Enrique heeft Santi Cazorla opgeroepen voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Faeröer (7 juni) en Zweden (10 juni). Na tien operaties en twee jaar inactiviteit komt de selectie van de 34-jarige offensieve middenvelder als een totale verrassing. De speler zelf was tot tranen toe bewogen toen hij vanochtend het nieuws vernam, meldde de Spaanse sportkrant AS.

De carrière van Cazorla is er één van talrijke hoogtes maar evenveel laagtes. Zo werd hij twee keer Europees kampioen met Spanje (2008 en 2012) en beleefde hij sportieve hoogdagen bij Villareal en Arsenal. Een aanslepende achillespeesblessure zorgde echter voor donkere wolken. De fijnbesnaarde middenvelder lag maar liefst tien keer op de operatietafel en stond in totaal twee jaar langs de kant. Zijn carrière leek dan ook voltooid verleden tijd.

Cazorla kreeg afgelopen zomer geen contractverlenging bij Arsenal en keerde terug naar Villareal, de club waar het voor hem allemaal begon. Tegen beter weten in bleef Cazorla verder revalideren en heroverde hij zijn plaats in het elftal van de Spaanse subtopper. En zie, met 34 gespeelde wedstrijden, 4 doelpunten en tien assists groeide de middenvelder opnieuw uit tot de smaakmaker van weleer. Dat heeft hem vandaag een nieuwe selectie voor het Spaans nationaal elftal opgeleverd.

De selectie: De Gea, Kepa, Pau López, Sergi Roberto, Rodrigo Moreno, Rodri, Morata, Alba, Isco, Parejo, Jesus Navas, Ramos, Fabián, Iñigo Martinez, Aspas, Diego Llorente, Cazorla, Mario Hermoso, Carvajal, Gayá, Oyarzabal, Asensio, Busquets.

Door gvdl
Meer voetbal