Iker Casillas ontkent voetbalpensioen: “Ik zal het wel aankondigen als het zover is”

Foto: REUTERS

Iker Casillas, de 37-jarige keeper die als doelman van Spanje en Real Madrid alles won wat er in het voetbal te winnen valt, hangt dan toch zijn handschoenen nog niet aan de haak. Verschillende internationale media hadden nochtans vrijdag bericht dat Casillas zijn pensioen had aangekondigd, maar dat ontkent de Spaanse keeper. Twee weken geleden kreeg Casillas een hartaanval op training.

De 37-jarige oud-keeper van Real Madrid werd op 1 mei onwel op de training van Porto. Nadat hij met spoed naar een ziekenhuis in de stad werd vervoerd, constateerden de doktors een myocardinfarct, een infarct aan het weefsel van het hart. Casillas heeft inmiddels een hartbehandeling ondergaan.

Enkele belangrijke internationale nieuwsmedia kwamen vrijdag met het nieuws dat Casillas zijn pensioen had aangekondigd, maar dat ontkende de Spaanse keeper later zelf op Twitter. “Stoppen, er zal een dag zijn dat ik met pensioen moet gaan. Maar laat me dat nieuws aankondigen wanneer dat moment aanbreekt. Nu wil ik vooral rust. Gisteren had ik een consultatie bij Dr. Felipe Macedo. Daaruit bleek dat alles goed gaat. Dat is geweldig nieuws dat ik met iedereen wilde delen!”

Casillas was lang een van de beste doelmannen ter wereld in dienst van Real Madrid. Hij speelde liefst zestien seizoenen voor de Koninklijke, zijn jeugdclub. Hij won alles wat er te winnen valt, waaronder vijf titels en drie keer de Champions League. Met Spanje werd hij in 2010 wereldkampioen en twee keer Europees kampioen (2008, 2012). Casillas is de speler met de meeste wedstrijden in de Champions League.

Iker Casillas ontkent voetbalpensioen: “Ik zal het wel aankondigen als het zover is”
Foto: EPA
Iker Casillas ontkent voetbalpensioen: “Ik zal het wel aankondigen als het zover is”
Foto: IMAGEGLOBE
Door Maarten Delvaux
AANGERADEN